Sri Lanka'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Sri Lanka\'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Sri Lanka'da muhalefet ve insan hakları savunucuları, hükümete ülkede son zamanlarda Müslümanlara karşı artan saldırıları durduramadığı suçlamasında bulundu.

24.05.2017 23:14

Sri Lanka'da muhalefet ve insan hakları savunucuları, hükümete ülkede son zamanlarda Müslümanlara karşı artan saldırıları durduramadığı suçlamasında bulundu.

İnsan hakları savunucusu Victor Ivan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sri Lanka polisinin son 5 haftada Müslümanlara ait iş yerlerine ve camilere yönelik bir dizi saldırıyı engelleyemediğini belirtti.

Polisin bu saldırılara karşı etkili önlemler alarak kanunu uygulamakta başarısız olduğunu ifade eden Ivan, "Öyle görünüyor ki hukukun üstünlüğü çöktü." değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet milletvekili Anura Dissanayake de hükümeti, söz konusu saldırılar karşısında hızlı davranamadığı gerekçesiyle eleştirdi.

16 Nisan'dan bu yana ülkede Müslümanlara ait iş yerleri ve bir camiye kundaklama da dahil 16 saldırı yapıldığı belirtilirken, konuyla ilgili herhangi bir tutuklama gerçekleştirilmedi.

Ülkede 2014 yılında Müslümanlara yönelik saldırılarda 3 kişi yaşamını yitirmiş, 50 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement