Stefan Füle Kosova'da - Son Dakika
Güncel

Stefan Füle Kosova'da

Stefan Füle Kosova\'da

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, Kosova ziyareti kapsamında Priştine'de Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile bir araya geldi.

06.05.2014 16:52

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, Kosova ziyareti kapsamında Priştine'de Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Füle, Kosova'nın AB yolunda yeni bir ilerleme göstermesinin olumlu karşıladığını belirtti.

'Eulex misyonunun görev süresinin devam etmesi ve Kosova'da Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması kararının onaylanması, AB ve Kosova arasındaki ilişkilerde büyük önem taşıyor. Kosova, dünyaya gizleyecek hiç bir şeyi olmadığı kararlılığını gösterdi şeklinde konuşan Stefan Füle, Kosova'nın acilen sosyal ekonomik kalkınma stratejisini hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. İsizliğe karşı mücadelenin yoğunlaştırılması zorunluğuna işaret eden AB'li yüksek konuk Füle, AB'nin bu yönde Kosova'ya yardımcı olacağına işaret etti.Füle, Kosova'nın uzun bir yolda yürüdüğünü, buna karşın Kosova'nın bu yolda yanlız başına bırakılmayacağını ifade etti. Kosova Başbakanı Haşim Taçi de, AB İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasına yönelik müzakelerin sona ermesinden dolayı memnuniyetlik duyduğunu ifade ederek, zorlaştırıcı mühletlere rağmen Brüksel ve Füle'nin doğrudan desteği ile başarı elde edildiğini kaydetti.Taçi, vize muafiyeti sürecine de değinerek, ' Kosova tüm kriterleri yerine getirdi. Değerlendirme yapıladıktan sonra AB'ye özgürce yol alacağımızı umut ediyorumö ifadesini kullandı. Başbakan Taçi, Kosova'da yapılacak parlamento seçimlerinde görev almaları için Avrupalı gözlemcileri Kosova'ya davet etti.Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile de görüştü. Görüşme kapalı kapılar ardında gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Stefan Füle Kosova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement