Son dakika haberleri... Sudan'da 25 Ekim darbesinin yıl dönümündeki gösterilerde bir kişi öldü - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri... Sudan'da 25 Ekim darbesinin yıl dönümündeki gösterilerde bir kişi öldü

Son dakika haberler... Sudan'da 25 Ekim 2021'deki askeri müdahalenin yıl dönümünde düzenlenen gösterilerde bir kişi hayatını kaybetti.

25.10.2022 21:51  Güncelleme: 23:08

Sudan'da 25 Ekim 2021'deki askeri müdahalenin yıl dönümünde düzenlenen gösterilerde bir kişi hayatını kaybetti.

Başkent Hartum'un yanı sıra Bahri, Umdurman, Medeni, Menagil, Atbera, Port Sudan, Kesele, Gadarif, Demazin, Sinnar, Ubeyd, Faşir, Niyala ve Cineyne gibi birçok kentte Direniş Komitelerinin çağrısı üzerine binlerce kişi sivil, demokratik yönetim için sokağa çıktı.

Başkentte ise beklenen kalabalık olmadı. Afrika, Sittin ve Muhammed Necib caddeleri ile Başdar ve Şerveni bölgelerinde toplanan, çoğunluğunu gençler ve çocukların oluşturduğu birkaç yüz kişilik gruplar, polisin göz yaşartıcı gazla müdahalesinin ardından ara sokaklara dağıldı.

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesine göre Umdurman kentinde bir gösterici polis aracının altında kalarak hayatını kaybetti.

Protestolar öncesinde başkenti Nil Nehri'nin karşı kıyısına bağlayan Soba ve Halfaya dışındaki tüm köprüler trafiğe kapatıldı, internet akşam 18.00'e kadar kesildi.

Hartum'daki önemli noktalarda güvenlik tedbirleri artırılırken birçok esnaf iş yerini açmadı. Resmi binalar, okullar, çarşı ve pazarlar ve AVM'ler de açılmadı.

Cumhurbaşkanlığı sarayı ve bakanlıkların bulunduğu caddeler polis ekipleri ve zırhlı araçlarla trafiğe kapatılırken bazı noktalarda yoldan geçen araçlarda arama yapıldı.

Afrika Caddesi'nde yaktıkları lastiklerle yolu trafiğe kapatan bir grubun, sivil giyimli elinde tabanca ve uzun namlulu silah taşıyan kişilerce kovalandığı ve bölgeden uzaklaştırıldığı görüldü.

Son dakika haberleri... Sudan\'da 25 Ekim darbesinin yıl dönümündeki gösterilerde bir kişi öldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri... Sudan'da 25 Ekim darbesinin yıl dönümündeki gösterilerde bir kişi öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement