Süleyman Aslan Cezaevinden Çıktı - Son Dakika
Güncel

Süleyman Aslan Cezaevinden Çıktı

Süleyman Aslan Cezaevinden Çıktı

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan ve bugün tahliyesine karar verilen Halk Bankası’nın eski genel müdürü Süleyman Aslan cezaevinden çıktı.

14.02.2014 16:58

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan ve bugün tahliyesine karar verilen Halk Bankası'nın eski genel müdürü Süleyman Aslan cezaevinden çıktı.

Aslan, mahkemenin tahliye kararının ardından Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'nden çıktı. Cezaevinin kapısına yanaşan minibüse binen Aslan, herhangi bir açıklama yapmadan cezaevinden ayrıldı.

Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen ise cezaevi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şen, "Kamuoyuna maalesef soruşturmanın gizliliğin ihlal edilmek suretiyle oluşturulan yanlış algı, yapılan yargısız infaz nedeniyle kendisi henüz yargılanmadan, yanlış takdim edildi. Bunların soruşturmada ilerleyen aşamada ve davaya dönerse davaya maddi hakikatler yerli yerine oturacak, toplumda oluşturulan evinde elde edildiği iddia edilen bu paralarla alakalı ayakkabı kutusu üzerinden yapılan bir takım kurgular, senaryolarla kişi yargılanmadan hukuk devletinde suçlu ilan edilmişti. Biz bunun doğru olmadığını, maalesef bireyin hak ve hürriyetleri ezildiği halde tahammül ederek ortaya koymaya çalıştık. Bu konuda soruşturmanın başından beri ortaya koyduğumuz tüm savunmalarımız, delillerimiz, dinlettiğimiz 6 tanıkla, maddi hakikatin en azından Süleyman Aslan yönünden net olarak ortaya konulmasını sağladık. Bu bir savunma hakkıdır, savunma hakkının bu aşamasında en azından mahkeme önünde net bir şekilde savunmamızı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Tahliye gerçekleşmiştir. Adli kontrol tedbiri dahi uygulanmamıştır. Herhangi bir yurt dışı çıkış yasağı veya imza karşılığı serbest kalması şeklinde bir tahkikat yoktur. Bu da bu işin bu aşamaya kadar yanlış yönlendirildiğini ve toplum önüne nakledildiğini, algıda seçicilik oluşturulduğunu bizim açımızdan ortaya koymuştur. Umarız bundan sonraki aşamada başka tutuklular Türkiye'de tutuklamanın cezaya dönüşmeden, gerçekten bir tedbir olarak uygulanmasında bu bir başlangıç olur" dedi.

Aslan'ın tahliye kararından sonra çok mutlu olduğunu belirten avukat Ersan Şen, "2 ay içeride tutuklu kalan bir insanın birdenbire serbest bırakıldığı aşamada ilk açıklamaları son derece duygusal olabilir. Belki farklı şeyler konuşabilirdi. Onlara engel olmak istedi. Daha sonra gerekirse kendisi açıklama yapacaktır" diye konuştu.

Şen, "Soruşturma savcısı değişmeseydi tahliye gelir miydi?" şeklindeki bir soru üzerine de, "Biz yargısız infazla yapıldığını söyledik. Süleyman Aslan'ın başına gelen de bunlardan birisidir. Bu konuda herkes eteğindeki taşı dökecek. Geçmişte yapılan yanlışları şimdi başkalarına o yanlışlar yapılıyor diye kahramanlaştırmanın gereği yok. Şu anda biten bir şey yok. Devam eden bir yargılama süreci var. Esas olan adaletin süratli işlemesidir. Biz de bir an önce bu soruşturmanın sonuçlanmasını, eğer dava açılacak davaya, açılmayacaksa da aklanmak istiyoruz. Soruşturmanın başından bu tarafa bir gözden baktınız ve onlar kullanıldı. İnsanların korunması gereken hakları var. Umarız bunlar kağıt üzerinde kalmadan, herkesin eşit, dürüst bir şekilde yargılanıp hesaplaşmanın yargı önünde olduğu bir aşamaya kavuşalım" ifadelerini kullandı.

"Kimse kaos olduğunu zannetmesin" diyen Şen, "Hiç kimse, 'Eyvah Türkiye elden gidiyor' demesin. Elden gittiği yok ama bunlar emsal olmalı. Eğer mağduriyetler devam ediyorsa mağduriyetlerin önüne geçilmeli. Bu sadece Süleyman Aslan'ın meselesi değildir. Tutuksuz yargılama hakkı da makul sürede süratli yargılanma hakkı da her insanın hakkıdır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Süleyman Aslan Cezaevinden Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement