Sultan Divani'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Sultan Divani'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure" Etkinliği

Sultan Divani\'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure" Etkinliği

Afyonkarahisar'da, yaklaşık 500 yıllık bir Muharrem ayı geleneği olarak belediye tarafından gerçekleştirilen "40 hafıza, 40 hatim okutularak 40 kazanda pişirilen 60 bin kap aşure vatandaşlara ikram edildi.

07.11.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da, "Sultan Divani'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure" etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara 60 bin kap aşure dağıtıldı.

Yaklaşık 500 yıllık bir Muharrem ayı geleneği olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "40 hafıza, 40 hatim okutularak 40 kazanda pişirilen aşure", Cuma namazının ardından Sultan Divani'nin türbesinin de bulunduğu Mevlevi Camisi başta olmak üzere kentin 30 noktasında dağıtıldı.

Mevlevi Camisi'nde düzenlenen aşure dağıtım töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle başladı.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, etkinlikte yaptığı konuşmada, bugün hem Muharrem ayı sebebiyle hem mübarek Cuma günü vesilesiyle şehrin geleneksel olarak icra ettiği, halkın el ele, gönül gönüle kenetlenerek bu tatları tatmaya çalıştığı aşure birlikteliğinde olunduğunu söyledi.

Aşurenin, sosyal yardımlaşmayı, sosyal kaynaşmayı, zenginlerin zenginliğiyle övünmesini değil zenginlerin halka vererek birlik beraberlik içerisinde paylaşmasını ifade ettiğini anlatan Vali Güner, "İşte bizde bu mübarek Sultan Divani hazretlerinin maneviyatının huzurunda birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin en güzel nişanesini, belediye başkanı kardeşimin yaptığı organizasyonla hissediyor ve yaşıyoruz" diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da "İnşallah dünya devam ettikçe bu güzel geleneğimiz devam edecektir" dedi

Çoban, 40 kazanda 40 hafızın okuduğu 40 hatimle 40 çeşit baharatla yapılan aşureyi, şehrin 30 ayrı noktasında dağıttıklarını bildirdi.

Daha sonra protokol üyelerinin kazanların başında dağıtımını gerçekleştirdiği aşure için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Etkinliğe, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultan Divani'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement