'Sultan' Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

'Sultan' Eskişehir'de

\'Sultan\' Eskişehir\'de

UNICEF'in İyi Niyet Elçisi Türkan Şoray Eskişehir'e Geldi.

25.03.2011 23:21

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) 'Türkiye iyi niyet elçisi' olan ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray, Eskişehir'de UNICEF bağışçıları tarafından yaptırılan ana okullarında düzenlenen törenlere katıldı. İlk olarak Batıkent Mahallesi'nde tefrişatı için 250 bin TL bağışta bulunan işadamı Cemal Ererdi'nin adını taşıyan Cemal Ererdi Anaokulu açılış töreni yapıldı. Törene CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Unicef Türkiye Milli Komite Başkanı Talat Hamlan, UNICEF Türkiye temsilcisi Dr.Ayman Abulaban, UNICEF iyi niyet elçisi sinema sanatçısı Türkan Şoray, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar.

Türkan Şoray, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu, UNICEF'in bu konudaki çabalarını takdirle karşıladığını söyledi. Şoray, " Bu anaokulu, çocuklarımıza umut dolu bir geleceğin ilk basamağını oluşturacak. Türkiye, daha iyi eğitim almış çocuklarla daha gelişmiş bir ülke olacak. çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Her çocuk yaşama, güzel bir yaşam hak ederek gelir. Bizler büyüklerin, yetişkinlerin görevi onlara bu hakları verebilmektir. Bence bu sevgi ile olur. Bugün burada da bunu hissediyorum. Sevgi ile başarılamayacak hiçbir şey yok. Çocuklarımız için katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof.Dr.Talat Hamlan ise, UNICEF'in okul öncesi eğitim çalışmalarına öncelik verdiğini, 57 ilde yapımı devlet tarafından tamamlanmış ana okullarının iç donanımına destek verdiklerini belirtti. Hamlan şunları kaydetti: "Okul öncesi eğitimde, gelişmiş ülkelerin maalesef gerisindeyiz. Bir çocuğu, nitelikli bir eğitim hayatına kazandırmak için 0-6 yaş arası dönem çok büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızın sağlıklı, üretken ve sorgulayan bireyler olması için, anaokulunu ilk adım olarak görüyoruz. Batı ülkelerinde 6 yaşından küçük çocuklar için anaokulları çok yaygındır. Hemen hemen anaokuluna gidemeyen hiçbir çocuk yoktur. Türkiye'de ise bu oran sadece yüzde 30 civarındadır. Bütün amacımız önderlerimizin sayesinde Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına kadar inşallah Türkiye'de de batı ülkelerinde olduğu gibi anaokuluna gidemeyen çocuğumuzun kalmamasıdır. Çocukların öğrenimi çok erken yaşta başlar. Bir çok ülkede anne karnında klasik müzik dinleyen annelerin çocuklarının çok zeki olarak büyüdüğünü hem müziğe yatkın olduklarını hem de başka alanlarda üstün zeka gösterebildiklerini görüyoruz. Bu nedenle hamilelikten itibaren çocukların öğrenimleri önem taşımaktadır. Umarım bizde de gerçekleşecektir. Bunda anaokullarının önemi çok büyüktür."

Sanatçı Türkan Şoray ile beraberindekiler daha sonra ilk Yargıtay üyelerinden emekli hakim merhum Lamia Dayanç adına ablası Mualla Edgü tarafından teşrifatı yaptırılan Lamia Dayanç Anaokulu'ndaki törene katıldı. Şoray ve beraberindekiler yapılan açılışın ardından çocukların folklör ve dans gösterilerini izledi. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Türkan Şoray'a lületaşından yapılmış takı hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sultan' Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement