1915'in 100'üncü Yılında Sessizce Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

1915'in 100'üncü Yılında Sessizce Yürüdüler

1915\'in 100\'üncü Yılında Sessizce Yürüdüler

Sultanahmet Meydanı'nda toplanan bir grup, 1915 olaylarının 100'üncü yılı nedeniyle Eminönü'ne sessiz yürüyüş düzenledi. Grup Haydarpaşa'ya geçip orada da eylem yaptı.

24.04.2015 14:43  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'100. Yıl İnkara Son Girişimi' adlı grup "1915 Olayları" için Eskiden İbrahim Paşa Konağı adı taşıyan ve olaylarda gözaltına alınanların tutulduğu yer olarak bilinen, şimdilerde ise Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan binanın önünde eylem yaptı.

ÇOK SAYIDA ERMENİ KATILDI

Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan binanın önünde düzenlenen eyleme yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda Ermeni katıldı.

HDP'Lİ VEKİL DE ORADAYDI

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Levent Tüzel'in de yeraldığı eylemde, gruptakiler Ermeni aydınların fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıdı. Yapılan basın açıklaması Türkçe, Ermenice ve İngilizce olarak yapıldı.

"100 YILLIK UTANÇ"

Türkçe yapılan basın açıklamasını Eren Keskin okudu. Keskin 100 yıl önce bugün yapılanların İstanbul tutuklamalarının burada başladığını belirtti. Keskin, "Burada söz konusu olan 100 yıllık suçtur. 100 yıllık utançtır" dedi.

SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Grup daha sonra Eminönü'ne sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eminönü'nden özel bir tekneye binen grup üyeleri, Haydarpaşa Garı'na geçti.

HAYDARPAŞA'DA DA EYLEM YAPTILAR

Grup, yürüyüşün ardından vapurla Kadıköy, oradan da Haydarpaşa Garı'na geçti. Ellerinde hayatını kaybeden Ermeniler'in fotoğraflarını taşıyan yaklaşık 200 kişilik grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Türkçe, İngilizce ve Ermenice olmak üzere üç farklı dilde basın açıklaması yaptı. Grup üyelerinin bazıları halatla ellerini bağlayıp, çan çaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1915'in 100'üncü Yılında Sessizce Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • HDPLİ: HELAL ERMENİLERE 2 13 Yanıtla
  • MS: Madem kötüyüz ne işiniz var len ulkemizde def olun 10 4 Yanıtla
  • EVREN: BUKADAR KARIN AĞRISI OLAN BİR IRKI BÜ ÜLKEDE ARTIK İSTEMİYORUZ YETER. TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE YAŞAYAN BÜTÜN ERMENİLER BU SAATTEN SONRA BU ÜLKEYİ TERKETMELİLER. BU TOPRAKLAR ARTIK İYİ VEYA KÖTÜ NİYETLİ ERMENİLERİ BARINDIRMAMALI. PİSLETİYORSUNUZ BENİM ÜLKEMİ ASALA TERÖR ÖRGÜTÜNDEN PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE KADAR YAPTIKLARINIZ ORTADA ADAMDA OLMASSINIZ ALLAHTA ISLAH ETMEZ SİZİ BU SAATTEN SONRA. CIKIN GİDİN GÜZEL GÜZEL. 8 2 Yanıtla
  • azlaf çokiş: Ne kadar boş beleş insan varsa toplanmışlar bide yapılmayanı yaptı dedirtmeye çalışıyorlar 6 2 Yanıtla
  • Atsız: Komedi acizlik dalkavukluk hersey var bu tablo da 6 2 Yanıtla
  • ali: allah ve bütün türkiyede yaşayan bütün halklar sizin ne sinsi bir millet olduğunuz için fırsat vermeyecektir, sizler hristiyan haçlı ordusu ile birlik olup halkı arkadan vuran kalleşlersiniz, ne yaparsanız yapın boş 6 0 Yanıtla
  • MS: Daramlsln davaromusun amerikaylda sen keşfettin deme 4 0 Yanıtla
  • WELAT: YA ERMENİLERİN KATLETTİKLERİ , ERZURUM, VAN, KARS, IĞDIR , BAYBURT, GÜMÜŞHANE, BİTLİS, MUŞ TAKİ BOĞAZLADIKLARI MÜSLÜMAN KÜRT, TÜRK VE MÜSLÜMAN KAFKASLARIN ACILARINEOLACAK. HELE HOCALIYI HİÇ KASTETMİYORUM. 3 0 Yanıtla
  • Doğru dürüst: Savurmayın lan ciğersizler 1 0 Yanıtla
  • MS: Ezikler...... 0 0 Yanıtla

Advertisement