Sunat Akın DAÜ'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Sunat Akın DAÜ'de İncelemelerde Bulundu

Sunat Akın DAÜ\'de İncelemelerde Bulundu

Bakan Sunat Atun DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak'ı ziyaret ederek DAÜ'de incelemelerde bulundu.

13.11.2012 15:34

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, 13 Kasım 2012 Salı günü, sabah saatlerinde, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Öztoprak tarafından Bakan Atun'a yeni gelen öğrenci sayıları, DAÜ'deki yatırımlar, üniversite ile ilgili akademik ve sosyal faaliyetler ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Güneş Enerji Sistemi Konusu Görüşüldü

Bakan Sunat Atun'un ziyaretinde DAÜ'ye kurulması planlanan Güneş Enerji Sistemi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Güneş enerjisinin yeni ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşu yanında, insanlık için önemli bir sorun olan çevreyi kirletici atıkların bulunmayışı, yerel olarak uygulanabilmesi ve karmaşık bir teknoloji gerektirmemesi gibi üstünlükleri sebebiyle son yıllarda üzerinde yoğun çalışmaların yapıldığı bir konu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztoprak, DAÜ'nün bu alanda önemli çalışmaları bulunduğunu ve yakın bir gelecekte böyle bir sistemi DAÜ'ye kazandırmayı arzu ettiklerini söyledi.

Üniversitelerin öğrencilerden elde edilen gelirlerin yanısıra ek gelire de ihtiyacı olan kurumlar olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztoprak, Güneş Enerji Sistemi'nin DAÜ'ye kurulması ile Üniversite olarak ek gelir de elde edebileceklerini ve bu konuda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın desteklerini beklediklerini kaydetti. Bakan Sunat Atun ise Güneş Enerji Sistemi'ni bakanlık olarak desteklediklerini ifade ederek, KKTC'nin önde gelen Üniversitesi DAÜ'nün bu alandaki bilimsel çalışmalarını da destekleyeceklerini vurguladı.

Yeni Binalar ve İnşaatlar İncelendi

Rektörlük Makamı'nda yapılan görüşmenin ardından Bakan Sunat Atun Rektör Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Teknik İşler Koordinatörü Mehmet Şemi ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici ile DAÜ'nün yeni binalarını ve inşaatlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı, Yeni Rektörlük Binası inşaatı, Öğrenci Hizmetleri Binası inşaatı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Bölümü binası ve Tasarım Merkezi, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu ek binası, Güneş Enerji Sistemi Projesi'nin hayata geçirilmesi planlanan arazi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi binalarını gezen Bakan Atun, buralarda Rektör Prof. Dr. Öztoprak ve diğer Üniversite yetkililerinden detaylı bilgiler aldı. DAÜ'nün yeni yatırımlarını yerinde görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bakan Atun, her geçen gün büyüyüp gelişen DAÜ ile gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sunat Akın DAÜ'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement