Sunguroğlu Koleji Avize Yarışması Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Sunguroğlu Koleji Avize Yarışması Düzenledi

Sunguroğlu Koleji Avize Yarışması Düzenledi

Özel Sunguroğlu Koleji Matematik Zümresinin düzenlemiş olduğu sınıflar arası Avize Yarışması yapıldı.

12.12.2013 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Sunguroğlu Koleji Matematik Zümresinin düzenlemiş olduğu sınıflar arası Avize Yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler origami kâğıtları ile avize yaptı. İki tarafı da farklı renk ve desenlerden oluşan origami kâğıtlarıyla yapılan birbirinden güzel avizeler karşısında jüri heyeti birinciyi seçmekte çok zorlandı.

Öğrenciler yarışmaya farklı projelerle katıldılar. Jüri heyeti renk uyumuna, verilen emeğe, kullanılan malzemeye, estetiğe ve kullanılabilirliğe göre puanlama yaptı. Yarışmada birinciliği 9-C sınıfından Furkan Öztürk, ikinciliği 9 Fen A sınıfından Abdullah Karaduman, üçüncülüğü ise 9-C sınıfından Furkan Bağrıyanık aldı.

Özel Sunguroğlu Koleji Okul Müdürü Ahmet Özçelik, avize yarışmasının okulu renklendirdiğini, her tarafın rengârenk avizelerle dolduğunu, öğrencilerin projelerini başkasının taklit etmemesi için avizelerini yarışmaya son gün getirdiklerini ve sonuçlar açıklanana kadar coşkun bir heyecanla neticeyi beklediklerini açıkladı. Özçelik, yeni neslin çok güzel performanslar hazırladıklarını, göze en hoş gelecek şekilde ürün hazırladıklarını, estetiğe önem verdiklerini söyledi.

Matematik Zümre Başkanı Yılmaz Sadıklı ise yarışma ile ilgili şunları söyledi: '' Bu yarışmada amaç öğrencilerin sosyal olmaları, tatlı bir rekabet içinde yarışmaları, yarışırken öğrenmeleri, fikir jimnastiği yapmaları ve yeni projeler üretmelerini sağlamaktır. Avize yarışması için gerekli olan malzeme iki tarafı farklı renk ve desenlerde olan origami kağıtlarıdır. Bu kağıtlarla proje oluştururken öğrenci kareden dikdörtgen, dikdörtgenden küçük kare, kareden üçgen, üçgenden deltoit, deltoitden de sekizgen oluşturmayı öğrendiler. Öğrenciler altı adet origami kağıdı kullanarak avize oluşturdular. Birbirinden farklı sistemler kullanarak farklı projelerle katıldı öğrenciler yarışmaya. Güzel bir yarışma oldu." dedi.

Özel Sunguroğlu Koleji bu rengârenk yarışmasının sonunda dereceye giren öğrenciler para ödülüyle ödüllendirildiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sunguroğlu Koleji Avize Yarışması Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement