Sur'da, Çocuklar Açık Alanda Sinevizyon Gösterimi İzledi - Son Dakika
Güncel

Sur'da, Çocuklar Açık Alanda Sinevizyon Gösterimi İzledi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çocukların film izlemesi "Sur Halkı İnisiyatifi" üyesi Süleyman Büyüm'ün açıklamaları Çocukların açıklamaları Sur'da, çocuklar açık alanda sinevizyon gösterimi izledi Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çocuklar, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından açık alanda sinevizyon gösterimi izledi Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından, "Sur Halkı İnsiyatifi" organizasyonuyla çocuklar açık alanda sinevizyon gösterimi izledi.

24.04.2016 23:37

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çocukların film izlemesi

"Sur Halkı İnisiyatifi" üyesi Süleyman Büyüm'ün açıklamaları

Çocukların açıklamaları Sur'da, çocuklar açık alanda sinevizyon gösterimi izledi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çocuklar, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından açık alanda sinevizyon gösterimi izledi

Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından, "Sur Halkı İnsiyatifi" organizasyonuyla çocuklar açık alanda sinevizyon gösterimi izledi.

"Sur Halkı İnisiyatifi" tarafından Hazreti Süleyman Caddesi'nde düzenlenen sinevizyon etkinliğinde bir araya gelen çocuklar, huzur ortamıyla birlikte doyasıya eğlendi.

İnisiyatif üyesi Süleyman Büyüm, yaptığı açıklamada, terörden dolayı farklı bölgelere giden çocukları tekrar bir arada görmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Etkinliği terör mağduru çocukları rehabilite etmek amacıyla düzenlediklerini söyleyen Büyüm, şöyle konuştu:

"Çocuklar şu an şenlikli ortamlar istiyor. Bu çocuklar terörden bıktı ancak teröristler bazı çocukları dağlara kaçırıp, her türlü olaylarda kullandılar. Sur Halkı İnisiyatifi olarak buradaki çocukların hem sağlıklı bir şekilde yetişmesi için hem de topluma faydalı bireyler olabilmesi için böyle etkinlikleri sürekli yapmaya çalışacağız. Burada çocuklara ahiret, maneviyat bilincini öğretmek ve çocukların topluma kazandırılması amacındayız."

Etkinliğe katılan çocuklardan İslam Buldu (13), PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından evlerine geri döndüklerini söyledi.

Artık silah çukur ve barikat görmek istemediklerini söyleyen Buldu, "En ufak bir patlama olduğu zaman hemen korkmaya başlıyoruz. Allah razı olsun bizleri film izletmeye getirdiler. Ben büyüyünce terörist değil vatanıma, milletime ve aileme hayırlı bir çocuk olmak istiyorum." dedi.

Aziz Sevinç (14) ise, arkadaşlarıyla birlikte tekrar bir araya geldiğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Sevinç, şunları kaydetti:

"Bizleri oyun ve eğlencelere götürüp psikolojimizi düzeltmeye çalışıyorlar. Bu tür etkinlikleri düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Surun artık eskiye dönmesi bizleri çok mutlu etti. Terör diye bir şey kalmadı. Arkadaşlarımızla birlikte artık oyunlar oynayabiliyoruz. Okulumuz yanmıştı yeni bir okul açıldı."

Sur\'da, Çocuklar Açık Alanda Sinevizyon Gösterimi İzledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'da, Çocuklar Açık Alanda Sinevizyon Gösterimi İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement