Suriye'de Çocuk Olmak - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Çocuk Olmak

Suriye\'de Çocuk Olmak

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı'nda Suriye'de devam eden iç savaş masaya yatırıldı.

23.02.2013 13:08

Birleşmiş Milletler Raporu'na göre Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bugüne kadar 70 bin kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 4 bine yakını çocuk. Ne yazık ki bu sayıya her geçen gün yenisi ekleniyor. Beşar Esat, tüm dünyanın gözleri önünde katliam yapmaya devam ediyor.

Deşifre Programı ölümün kol gezdiği, dünyanın görmezden geldiği Suriye sokaklarında, yaşama tutunmaya çalışan çocukların dramını, yürek burkan görüntülerle ekrana taşıdı..

Gazeteci Zehra Yılmaz ve Yeryüzü Doktorları Derneği Temsilcilerinin katıldığı programa, A Haber Savaş Muhabiri Fatih Er'in yaptığı açıklamalar damgasını vurdu.

Kendisinin de bir baba olduğunu belirten Er, "Suriye"de kadın- çocuk demeden tam bir katliam yapılıyor ve maalesef dünya seyretmekle yetiniyor. Oysa küçük kızım dahi o çocukların durumunu anlayabiliyor. Ben Suriye'ye giderken kızıma "O çocukları kurtarmaya gidiyorum" diye evden çıktım. Suriye'de hayatta kalan çocukların durumu içler açısı, her gün ölüm korkusuyla yaşıyorlar. Bu çocukların psikolojisini düşünün . Büyüdüklerinde bu çocuklar ne olacak." Dedi…

Türk basının Suriye'de yaşanan zulme karşı yeterince duyarlı olmadığından yakınan Er, basını "Suriye'de yaşanan trajedi haber bültenlerinde bir iki dakika geçiştirilecek kadar, basit değil." diyerek eleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Suriye'de Çocuk Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement