Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Suriye'de rejim güçlerinin Şam'ın Nebek beldesinde 40 kişiyi infaz ettiği bildirildi

07.12.2013 16:56

Suriye'nin başkenti Şam'ın Nebek beldesinde rejim güçlerinin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 kişiyi kesici aletlerle öldürdüğü bildirildi.

Muhaliflere ait Kalamun Medya Merkezi basın sorumlusu Amr Kalamuni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iraklı Şii ZüLfikar Tugayı destekli rejim güçlerinin Nebek'in kuzey kesiminde, Deyr Atiye beldesine yakın bir yerde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 kişiyi kesici aletlerle öldürdüğünü ve daha sonra cesetlerini yaktığını belirtti.

Bazı ailelerin tüm fertlerinin öldürüldüğünü ifade eden Kalamuni, rejim güçlerinin, hafta içinde denetimini geçici olarak sağladığı beldenin batı kesimlerinde çok sayıda kişiyi tutukladığını dile getirdi.

Aktivistlerin bölgede tarım alanlarında yakılmış ceset aradıklarını ve şu ana kadar infaz edilenlerden 40'ının kimlik bilgilerine ulaştıklarını vurgulayan Kalamuni, "Rejim güçlerinin infaz ettiği 41 kişinin cesedine dün ulaştık. Bu gün de kesici aletlerle 40 kişi öldürüldü" diye konuştu.

Nebek beldesinde Lübnan Hizbullahı, Ebu'l-Fadl el-Abbas Tugayı ve Iraklı Şii Zülfikar Tugayı'nın rejim güçlerine destek verdiğini ileri süren Kalamuni, Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının da her gün beldeyi bombaladığını kaydetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Nebek'teki olayı doğrulayarak rejim güçlerinin beldede her gün yeni katliamlar gerçekletirdiğini belirtti.

Rejim güçleri dün Nebek'te 41 kişiyi infaz etmişti. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement