Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Türkiye'ye sığınan Ezo Gelin'in Suriye doğumlu kızı Celile Bozgeyik, annesinin mezarını ziyaret etti Bozgeyik: "Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyorum"

23.08.2013 18:06

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen, türkülere ve filmlere konu olan Ezo Gelin'in 71 yaşındaki kızı Celile Bozgeyik, annesinin Oğuzeli ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'ndan bir ay önce Türkiye'ye giriş yapan, işlemlerinin ardından Gaziantep'e gelen Bozgeyik, annesinin 1999 yılında Dokuzyol köyüne nakledilen mezarı başında dua etti.

Bozgeyik, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin mezarının Türkiye'ye getirildiği dönemde kendisine Türk vatandaşlığı ve maaş sözü verildiğini söyledi.

O dönemde Gaziantep Valisi olan İçişleri Bakanı Muammer Güler ile dönemin Şahinbey Kaymakamı Ömer Karaman'ın kendileriyle yakından ilgilendiğini belirten Bozgeyik, "Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyorum" dedi.

Suriye'de artan şiddet olayları nedeniyle, yaşadıkları Telabyad kentinden kaçarak Gaziantep'e geldiklerini, 2 odalı evde 20'yi aşkın akrabasıyla kaldıklarını anlatan Bozgeyik, "Her şeyimizi Suriye'de bıraktık. Diş hekimi oğlum Harran kampında kalıyor. Bir kızım ise halen Suriye'de. Yardıma ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Annesi Ezo Gelin'in, kendisi 11 yaşındayken yakalandığı verem hastalığı sonucunda hayatını kaybettiğini dile getiren Bozgeyik, annesinin uzun boylu, yöresel kıyafetler giyen çok güzel bir kadın olduğunu sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement