Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'deki Olaylar

Suriye\'deki Olaylar
07.09.2012 18:56

Fransa ve İtalya dışişleri bakanları, Suriye krizinin çözümünde yaşanacak başarısızlığın Avrupa'nın da güvenliğini tehdit eder hale geleceği uyarısında bulundu.

Fransa ve İtalya dışişleri bakanları, Suriye krizinin çözümünde yaşanacak başarısızlığın Avrupa'nın da güvenliğini tehdit eder hale geleceği uyarısında bulundu.

Bakanlar, AB bakanlarının, eylül ayında New York'ta BM Genel Kurulu toplantılarına paralel olarak, Suriye konusununu tartışmak üzere olağanüstü toplantı yapmasını önerdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi, AB'li mevkidaşlarına gönderdikleri mektupta, "Suriye'deki sorunun çözümünde başarısızlığa uğradığımız takdirde, bu durum terörizm, nükleer enerji güvenliği, kaçak göç, kitle imha silahlarının yayılması açısından, Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atar" ifadesini kullandı.

Fransız ve İtalyan bakanlar, Suriye krizine çözüm bulunması konusunda atılacak adımlar açısından bu toplantının önemine vurgu yaptı.

Muhabir: Paris

Yayıncı: Murat Taydaş - PARİS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika


Advertisement