Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları

Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP ve HDP tarafından Nusaybin-Suriye sınırında örülen güvenlik duvarını protesto etmek amacıyla miting düzenlendi.

07.11.2013 17:18

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP ve HDP tarafından Nusaybin-Suriye sınırında örülen güvenlik duvarını protesto etmek amacıyla miting düzenlendi.

Valilikçe, eyleme Mardin'de devam eden huzur ve güven ortamını bozması, halkın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürmesi, ayrıca eylem için düşünülen alanın sınıra bitişik olmasından dolayı toplanacak kalabalığın sınırda mevcut mayınlı alana taşma riski bulunduğundan izin verilmemesine rağmen yapılan görüşmeler sonucu farklı illerden de ilçeye gelen gruplar Nusaybin'deki Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde toplandı.

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın resmi ve terör örgütünü simgeleyen bez afişlerin açıldığı alanda, atılan sloganlarla güvenlik duvarına tepki gösterildi.

Suriye sınırında eylem yaptığı alandan sağlık çadırına gelen bir haftadır açlık grevindeki Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, sağlık taramasından geçirildi.

Gökkan daha sonra açlık grevine destek verenler ile mitingin yapılacağı Mitanni Kültür Merkezine geldi.

Çevredekilerin yardımıyla ayağa kalkarak konuşan Gökkan, başlattıkları eylemin yerini bulduğunu bu nedenle bugün itibarıyla açlık grevini sona erdirdiklerini belirtti.

Konuşmasının ardından Gökkan sağlık kontrolü için Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mitingin sona ermesinin ardından grubun dağılması esnasında yüzleri maskeli bazı göstericiler polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Bunun üzerine güvenlik güçleri gruba basınçlı su ve biber gazı ile müdahalede bulundu.

Gösteriler ara sokaklarda yer yer sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement