Suriye Türk Sınırında Köyleri Bombalıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye Türk Sınırında Köyleri Bombalıyor

Suriye Türk Sınırında Köyleri Bombalıyor
25.03.2012 17:22  Güncelleme: 20:44

Suriye ordusunun helikopterleri ile tanklar Türkiye sınırında Halep'in Azez ilçesinde muhaliflerle çatışmaya başladı.

Suriye ordusuna bağlı taarruz helikopterleri ile tanklar Türkiye sınırında Halep'in Azez ilçesinde muhaliflerle çatışmaya başladı. Çatışma sesleri Suriye sınırındaki Türk köylerinde duyuldu.

Kilis'in Öncüpınar sınır kapısına 7 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Halep iline bağlı Azez kentine ve civar köylere, Suriye ordusuna bağlı birliklerce saldırı başlatıldı.

SINIRA 7 KİLOMETRE

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren Suriye helikopterleri ilçe üzerinde keşif yaptı. Türkiye sınırına 20 kilometre mesafede bulunan Halep Askeri Hava Üssü'nden kalkan helikopterler, Kilis'e 7 kilometre mesafede bulunan Halep'in Azez ilçesine bağlı Sucu köyü ve çevresinde konuşlanan muhaliflerin bulunduğu alanları bombalamaya başladı.

ÇATIŞMA SESLERİ TÜRKİYE'DEN DUYULUYOR

Bombardımanın ardından Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Esselame Sınır Kapısı'nın yan tarafından bulunan Sucu köyüne tanklar eşliğinde saldırı başlatan Suriye ordusu, taarruz helikopterlerinin desteğiyle muhaliflerle çatışmaya başladı.

Suriye tankları ile topçu birliklerinin de kullanıldığı çatışmada silah sesleri Türkiye sınırından duyuldu. Suriye sınırına yakın yerlerdeki vatandaşlar, damların üzerine çıkarak çatışmayı izledi. Dumanların yüklediği çatışma bölgesinde hale Suriye askerleri ile muhalifler arasında çatışma sürerken çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye Türk Sınırında Köyleri Bombalıyor - Son Dakika


Advertisement