Suriye'ye Silah Ambargosu AB'yi Böldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'ye Silah Ambargosu AB'yi Böldü

27.05.2013 23:58

AB dışişleri bakanları, 31 Mayıs'ta süresi dolacak olan Suriye'ye yönelik silah ambargosunun geleceğiyle ilgili fikir ayrılığına düştü.

AB dışişleri bakanları, 31 Mayıs'ta süresi dolacak olan Suriye'ye yönelik silah ambargosunun geleceğiyle ilgili fikir ayrılığına düştü.

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, muhaliflerin silahlandırılması için ambargonun kalkmasından yana tavır alan İngiltere ve Fransa'yı suçladı. Spindelegger, görüşmelere ara verildiği sırada basına yaptığı açıklamada, "Uzun müzakerelerin ardından İngiltere ve Fransa'yla uzlaşmak mümkün olmadığı için üzüntü duyuyorum" dedi.

Suriye'de durumu daha da kötüleştireceği gerekçesiyle ambargonun kalkmasına şiddetle karşı çıkan Spindelegger, uzlaşılamaması halinde gelecek aydan itibaren isteyen ülkelerin Esed rejimine ya da muhaliflere silah sağlayabileceğini belirtti.

AB dışişleri bakanları, Suriye'ye silah ambargosunda keskin fikir ayrılıklarını aşamayınca görüşmelere ara vererek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve diğer AB adayı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Suriye başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirecekleri yemeğe geçti.

Diplomatik kaynaklar, dışişleri bakanlarının Suriye'ye silah ambargosuyle ilgili ortak tutum belirlemek için yeni girişimlerde bulunacağını bildirdi. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Silah Ambargosu AB'yi Böldü - Son Dakika


Advertisement