Suriyeli çocuklara yardım eli - Son Dakika
Güncel

Suriyeli çocuklara yardım eli

Suriyeli çocuklara yardım eli

BETÜL ABBAK - Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konteyner kentte kalan 9-14 yaş arası 15 Suriyeli çocuğa, Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği yardım elini uzattı. Niğde'ye getiri...

01.11.2013 14:51

BETÜL ABBAK - Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konteyner kentte kalan 9-14 yaş arası 15 Suriyeli çocuğa, Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği yardım elini uzattı. Niğde'ye getirilen çocuklar, derneğin misafirhanesinde konuk ediliyor.

Ülkelerindeki iç savaşta nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Harran'daki konteyner kentte kalan Suriyelilere yardım yapmak için harekete geçen Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği, Suriyeli 15 erkek çocuğu Niğde'ye getirdi. Derneğin misafirhanesinde 2 ay boyunca konuk edilecek çocukların ihtiyaçları dernek tarafından karşılanacak.

Derneğin onursal başkanı Muhammed Mustafa Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi makamlara müracaat ederek, Harran ilçesindeki konteyner kentten 9-14 yaş arası 15 çocuğu 2 ay boyunca misafir etmek üzere Niğde'ye getirdiklerini dile getirdi.

İlerleyen günlerde bu sayıyı ve konuk etme süresini artırmayı düşündüklerini belirten Korkmaz, "Çocukların arasında anne babası sağ olan ve olmayanlar da var. Amacımız, savaş mağduru bu çocukları savaşın psikolojik ortamından uzaklaştırmak. Şu anda en acil ne ihtiyaçları varsa bize verilen süre içerisinde bunları gidermeye gayret edeceğiz. Bu zaman dilimi içerisinde Türkçe eğitim vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Korkmaz, "Ülkemize sığınan bu kardeşlerimizi biz muhacir olarak kabul ediyoruz. Bize düşen görev, bu çocuklarımıza en güzel bir şekilde sahip çıkmak" dedi.

Suriyeli çocuklar ise dernek yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli çocuklara yardım eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement