Suruç'taki Patlama Muş'ta Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Patlama Muş'ta Protesto Edildi

Suruç\'taki Patlama Muş\'ta Protesto Edildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Evrim Deniz Erol, Mehmet Ali Barutçu ve Serhat Devrim ile diğer kişiler için Muş’ta yürüyüş düzenlendi.

21.07.2015 14:25

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Evrim Deniz Erol, Mehmet Ali Barutçu ve Serhat Devrim ile diğer kişiler için Muş'ta yürüyüş düzenlendi.

Muş'ta, Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde " Kobani'yi Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz" sloganıyla, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Muş ve diğer illerden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlerin açıklama yaptığı sırada canlı bomba saldırısına uğraması protesto edildi. Belediye meydanında bir araya gelen onlarca kişi, Abdullah Öcalan ve bombalı saldırıda hayatını kaybeden Muşlu Evrim Deniz Erol, Mehmet Ali Barutçu ve Serhat Devrim'in posterlerini açarak sloganlar attı. Yaşamını yitiren 3 gencin ailesinin destek verdiği protesto yürüyüşle devam etti. Ağıtların yakıldığı yürüyüş Necmettin Dede Parkına kadar devam etti. Sloganların atıldığı yürüyüşün ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Eş Başkanı Cihan Akpolat'ın Kürtçe konuşma yapmasından sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan bir konuşma yaptı. Konuşmasında çok sert mesajlar veren HDP'li Özkan, "Şehit olan 32 yoldaşımızı rahmetle anıyorum. Geride kalanlara öncelikle başsağlığı diliyorum. AKP bugüne kadar Suriye sınırında olan savaşa ilişkin duruşunu zaten bize binlerce kez gösterdi. Çeteler ile olan, ben buna işbirliği demiyorum artık. Göz yumarak, sessiz kalarak, müdahale etmeyerek onların Türkiye'de ellerini kollarını rahatça sallayarak gezmesini sağlayanların bir katil olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Suruç'taki katliamın Kürt ve Türk halklarının barış umutlarına yapılan bir müdahale olduğunu ifade eden Özkan, şöyle konuştu: "Bu katliam annelerin umutlarına yapılan bir müdahaledir. Bu müdahale bu ülkede, Türkiye topraklarında halen umudunu koruyan halklarımızın umutlarına yapılan bir müdahaledir. Gerçekten sizi lanetliyoruz. Gerçekten lanet olsun siyasi emellerinize. Oraya ceplerinde kayısı çekirdekleri götürerek, orada yıktığınız umutları, yıktığınız yaşamları yeniden diriltmek için yola çıktılar. Siz çetelerle yapmış olduğunuz iş birliğiniz ile orada insanlığı yıktınız. O gençler oraya insanlık götürmek istedi. Sizin insanlığınızın da olmadığını gördük, vicdanınızın da yerle bir olduğunu gördük. Ama artık yeter, yeter Türkiye halkların artık bu kadar ucuzca öldürülmesine, bu gençlerin ucuzca katledilmesine artık dur demek zorundayız."

"SABRIMIZ GERÇEKTEN SINANIYOR"

Sabırlarının artık sınandığını kaydeden Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kadar ucuz ölümleri istemiyoruz. Hükümetin sorumlu olduğu aşikardır. Bunun hesabını mutlak suretle vermek zorundalar. Gençlerimizi koruyamıyorsanız, eğer bizleri koruyamayacaksanız, güvenliğimizi alamayacakcanız, biz kendimizi korumaya hazırız, gençlerimizi korumaya hazırız, öz savunmamızı yapmaya hazırız. Tekrar bütün ailelere başsağlığı diliyorum."

Yapılan konuşmadan sonra yürüyüşe katılan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağılırken, 3 gencin cenazesinin bugün Muş'a getirilerek toprağa verileceği bildirildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Patlama Muş'ta Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement