Suudi Arabistan Konsolosluğu Önünde İdam Protestosu - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Konsolosluğu Önünde İdam Protestosu

Suudi Arabistan Konsolosluğu Önünde İdam Protestosu

Suudi arabistan'da Şii din adamı Ayetullah Nemr'in idam edilmesi, Caferi Alimler Birliği ve Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu üyesi yaklaşık 500 kişinin katılımıyla, Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

03.01.2016 17:17

Suudi arabistan'da Şii din adamı Ayetullah Nemr'in idam edilmesi, Caferi Alimler Birliği ve Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu üyesi yaklaşık 500 kişinin katılımıyla, Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Levent'teki konsolosluk yakınında toplanan grup burada Suudi Arabistan'da idam edilen Ayetullah Nemr'in fotoğraflarını taşıyarak, konsolusluğa yürüdü. Türk bayraklarının da taşındığı yürüyüşte, "Mehmetçik Suud'a asker olamaz!", "Lebbeyk ya Muhammed!", "Hüseyin şiarımız, şehadet iftiharımızdır!" sloganları attı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı konsolosluk önünde ilk olarak kuran'ı kerim okundu. Bazı kişilerin göz yaşı döktüğü görüldü.

"AYETULLAH NEMR NİÇİN ÖLDÜRÜLDÜ?"

Daha sonra Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut yaptığı basın açıklamasıyla Suudi Arabistan'a ve Vahabiler'e idamlardan dolayı tepki gösterdi. İdam edilen Ayetullah Nemr'in sadece Suudi Arabistan'la sınırlı olmadığı, ezilen ve dışlanan İslam toplumunun sesi olduğunu belirten Karabulut, "... zalimle mazlumun, muminle münafıkın Kerbela'da ayrıldığı gibi, Arabistan'da da Nemr'e ve Nemr'in izinde olan İslam toplumuna yapılan bu muamele Arabistan'ın bugün bir Kerbela olduğunun kanıtıdır" dedi. İslam toplumundan yana olduklarını ifade eden yöneticilere ve İslam'ı temsil eden ulemaya soruyoruz" diyen Karabulut, "Ayetullah Nemr niçin öldürüldü? Kuran'ı söylemek günah mı? Mazlumları savunmak suç mu?" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN BU CİNAYETE KARŞI TEPKİ GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ"

Karabulut, "Biz şunu görüyoruz. İslam toplumu Vahabi anlayışla, tekfirci yönetimle birlikte oldukça Nemr'ler katledilecek ve İslam toplumunun ocağına ateş düşecek" dedi. Vahabiliğin öncülük yaptığı İslam'ın, Emevi ve Yezidi bir İslam oldğunu ifade eden Karabulut, "Beklentimiz budur ki, bütün özgür insanlar, Sayın Diyanetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bu zulüm bu cinayet karşısında tepkisini ortaya koysun ve bunu kınasın. Böylece bu cinayetlerin önü alınsın" dedi.

"BU REJİMİN TEK DERDİ, BÖLGEDE İSRAİL'İ RAHATLATMAK"

Daha sonra Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu adına Mehdi Atam okuduğu basın açıklamasında, "Ayetullah Nemr'in, islam coğrafyasını kan gölüne çevirip harabeye döndüren, İngiliz icadı, tekfirci, Vehhabi al-i Suud rejimi tarafından idamla şehit edilmesi, vicdan ve iz'anını hala yitirmemiş her Müslüman gibi bizim de kalbimizi derinden yaralamıştır. Osmanlıyı yıkmak için İngilizlerin kurduğu ve İslam dünyasının ortasına bir kanser hücresi olarak attığı bu rejimin tek derdi, bölgede İsrail'i rahatlatmak ve güvenliğini sağlamaktır. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez olmak üzere hükümet yetkililerimizin de bu cinayeti kınamalarını beklemekteyiz" denildi.

GÖSTERİCİLER ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

Açıklamaların ardından aynı grup içinde yer alıp slogan atmaya devam edenlerle, onları uyaranlar arasından kısa süreli arbede yaşandı. Bazı kişiler de konsolosluğa doğru kar topu atarak tepki gösterdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Konsolosluğu Önünde İdam Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement