Tacikistan'ın Yeni Başbakanı Kahir Rasulzade - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'ın Yeni Başbakanı Kahir Rasulzade

Tacikistan\'ın Yeni Başbakanı Kahir Rasulzade

Tacikistan'da 14 yıldır başbakanlık yapan Akıl Akılov, görevinden alınırken, yerine Soğd vilayeti Valisi Kahir Rasulzade getirildi.

23.11.2013 19:43  Güncelleme: 19:55

Tacikistan'da 14 yıldır başbakanlık yapan Akıl Akılov, görevinden alınırken, yerine Soğd vilayeti Valisi Kahir Rasulzade getirildi.

Ülkede 6 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, 16 Kasım'da hükümeti feshetmesinin ardından oluşturduğu yeni kabinede bazı bakanlara yer vermedi.

Rahman'ın yeniden oluşturduğu kabinede, 1999 yılından bu yana başbakan olarak görevde bulunan  Akılov yer almazken, yerine Soğd Valisi Kahir Rasulzade atandı.

Yayımladığı kararnameyle, Başbakan 1.Yardımcısı Matlubhan Davlatov'un yerine Yatırım ve Devlet Mülk Komitesi Başkanı Davlatali Saidov'u getiren Rahman, 1995 yılından bu yana Savunma Bakanı olarak görev yapan Şerali Hayrullayev'in yerine de Şerali Mirza'yı görevlendirdi. Yeni kabinede Kültür Bakanı Mirzaşohruh Asrori'nin yerine Şamsuddin Orumbekov getirilirken, Enerji ve Sanayi Bakanı Şerali Gul, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Mahmadamin Mahmadaminov da yeni  kabinede yer bulamayan eski bakanlar arasında yer aldı.

Yeni kabinede, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Saymuddin Yatimov, İçişleri Bakanı Ramazan Rahimov, Adliye Bakanı Rüstem Mengliyev, Sağlık Bakanı Nusratulla Salimov ve Tarım Bakanı Kasım Kasımov yerlerini korurken, kabinedeki yeni düzenlemeye göre Usmonali Usmonaliyev Enerji ve Su Kaynakları, Şavkat Baltayev Sanayi ve Yeni Teknolojiler, Sumangül Tagoyeva Çalışma, Göçmen İşleri ve İstihdam bakanlıklarına getirildi - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'ın Yeni Başbakanı Kahir Rasulzade - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement