Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Manisa'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Manisa'da Protesto Edildi

Tahir Elçi\'nin Öldürülmesi Manisa\'da Protesto Edildi

Manisa Emek Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri, Manolya meydanında düzenledikleri basın açıklamasında Diyarbakır’da terör örgütü üyeleri tarafından Tahir Elçi’nin öldürülmesini protesto etti.

29.11.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Emek Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri, Manolya meydanında düzenledikleri basın açıklamasında Diyarbakır'da terör örgütü üyeleri tarafından Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti.

Manisa Emek Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri, Diyarbakır'da terör örgütü tarafından öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti. Ellerinde çeşitli döviz ve pankartla açıklamaya destek veren grup üyeleri sloganlar atarak Tahir Elçi'ye sıkılan kurşunun barışa sıkıldığını belirtti. 'Katiller halka hesap verecek', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganı atan grup geniş güvenlik önlemi altında basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Yaklaşık 100 kişilik grup adına açıklamayı platformun dönem sözcüsü İsmail Önel yaptı. Önel, açıklamasında, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından gelen bu suikast ülkeyi yönetenlerin asıl amaçlarının ne olduğunu bütün açıklığıyla göstermektedir. Halkların kardeşçe bir arada yaşamasını istemeyenler katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına yıllardır barışa, kardeşliğe, demokrasiye hasret bırakılan bu ülkenin halklarının yanında olmayı sürdüreceğiz. Farklılıklarımızla, bir arada, eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratik, özgür bir Türkiye'ye uzanan yolda her zaman barıştan, halkların kardeşliğinden yana olmaya devam edeceğiz. Emek, Demokrasi ve Barış Platformu olarak barışın ve kardeşliğin elçisini katledenleri bir kez daha kınıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Manisa'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement