Tahtalı Dağı'nda "Bungy Catapult" Çılgınlığı - Son Dakika
Güncel

Tahtalı Dağı'nda "Bungy Catapult" Çılgınlığı

Tahtalı Dağı\'nda "Bungy Catapult" Çılgınlığı

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Tahtalı Dağı'nın 2365 metrelik zirvesine kurulan ve sapan mantığında çalışan 'bungy catapult' sistemi büyük ilgi görüyor.

27.05.2015 11:01  Güncelleme: 11:53

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Tahtalı Dağı'nın 2365 metrelik zirvesine sapan mantığında çalışan 'bungy catapult' sistemi kuruldu. 2 direğe bağlı lastiklerle insanları havaya doğru fırlatan bungy catapult, ekstrem spor severlerin ilgisini çekti.

TATİLCİLERE EĞLENCELİ BİR SEÇENEK

Antalya'nın en çok turist çeken ilçelerinden Kemer'de, yerli ve yabancı tatilcilere farklı seçenekler sunabilmek amacıyla özel bir firma tarafından 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesine bungy catapult sistemi kuruldu. 15 metrelik 2 direk, lastikler ve iplerle bir motordan oluşan bungy catapult sistemi, sapan mantığında çalışıyor. Akdeniz'in eşsiz manzarası eşliğinde iki tarafından bağlı olan insanları havaya doğru fırlatan bungy catapult, özellikle ekstrem spor severlerin ilgisini çekti.

"BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR"

Olympos Teleferik tesislerinin yanına kurulan bungy catapult'un işletmecisi Sercan Çelik, "Eğlence ve ekstrem spor severler için böyle bir çalışma yaptık. Bungy catapult ile insanlar 17 metre yükseğe çıkabiliyor. Açılalı 1 hafta olmasına rağmen büyük ilgi görüyor ve bu da bizi memnun ediyor" dedi.


BUNGY CATAPULT NEDİR?

İngilizce anlamı mancınık olan catapult'tan ilham alan bungy catapult'ta kişi yerden yukarı doğru saatte 80 kilometre hızla fırlatılıyor. Tüm standartları bungee jumping ile aynı olan bungy catapult'ta ipler dışında apayrı bir donanım kullanılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahtalı Dağı'nda 'Bungy Catapult' Çılgınlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement