Tandoğan'dan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Tandoğan'dan Açıklama

Tandoğan\'dan Açıklama

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Genel Başkanı emekli Piyade Kıdemli Albay M.Şükrü Tandoğan, terörist Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi gerektiğini söyledi.

25.11.2012 09:54

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Genel Başkanı emekli Piyade Kıdemli Albay M. Şükrü Tandoğan, terörist Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi gerektiğini söyledi.

Kastamonu'da derneğin şubesinin açılışına katılan Tandoğan, Abdullah Öcalan'ın ilerleyen günlerde siyasi parti lideri olarak meclise girebileceği iddialarına sert tepki gösterdi. Tandoğan, bu konuda düşünülecek hiçbir şeyin olmadığın belirterek, "Böyle bir şeyin olması dahi aklımıza gelmez. Bunca şehit olduktan sonra bunca vatan evladı toprağa düşmüş, binlerce aile perişan, anneler mezar başında ağlarken, gözyaşı dökerken, Abdullah Öcalan'ın bir parti lideri olarak görmek bir demokrasi gereği diye bir şey olmaz. Böyle bir şeyi düşünmemiz mümkün değil. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu bile olamaz" dedi.

Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi konusuna da değinen Tandoğan, 'Bizim vatanımız kutsaldır' diyerek şunları söyledi: "Toprağımız kanla sulanmıştır, değerlidir. Herhangi bir inşaat toprağa değildir, bu toprak için dökülen kanların bir bedeli vardır. Eğer sizin vatanınız için hainlik yapan, bölücü düşünceye sahip olan bir insan, insanların bölümüne neden olan ve 400 bin kişiye öldürmeye varan insan için idam normaldir. İdam verilmesi normal. Bu bütün ülkelerde medeni ülkelerde hatta Amerika Birleşik Devletlerinde olsa herhalde 10 bin defa idam edilirdi. Dolayısıyla bu siyasilerin

vereceği bir karardır. Bunca şehide gaziye, bunca memleketi 30 seneye aşkın sürede bu durumda getiren insan için idam edilmesi normal bir düşüncedir."

"Abdullah Öcalan için idam olması yazıktır" diye bir düşünceye sahip olmadıklarını açıklayan Tandoğan, idam konusunda uyarıda bulunan Avrupa Birliğine de 'çocuk kandırmasın' dedi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi AB'ye almasının mümkün olmadığının altını çizen TÜMGAZİDER Genel Başkanı Tandoğan, şunları söyledi: "Biz biliyoruz, çocuk avutmasınlar. Avrupa Birliği, bizi hiçbir zaman bünyesine almayacak. AB zamanında çok idam konularında ön planda oldu. AB şu an

ülkemizin içinde bulunduğu durumdan da sorumluluğu vardır. AB'nin üyelerine dikkat ederseniz İngiltere, Fransa gibi devletler, ülkemizde bilhassa Güneydoğu'da her türlü tehditlere imza atmış ülkelerdir."

ÖCALAN'IN SORUNU AB'Yİ İLGİLENDİRMEZ

Abdullah Öcalan konusunun AB'yi ilgilendirmediğini belirten Tandoğan, sorunun kendilerinin olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimin sıkıntısı varsa hangi ülkenin sıkıntısı varsa idam dahil çeşitli kararları alabilir. İdam, diğer konulardaki gibi bir karar değil, diğer sanıkların idamına benzemiyor. Burada binlerce insanın ölümüne neden olan bir olay var. Dolayısıyla idam bu şekilde düşünülüyorsa doğrudur."

ÖCALAN'IN MASUM GİBİ GÖSTERİLMESİNE ÜZÜLÜYORUM

İdamın

normalde iyi bir şey olmadığına dikkat çeken Tandoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bir devletin insan eliyle hayatına son vermesi iyi bir şey değil. Ama o insanın, binlerce evladın kanına girdikten sonra ve hala şu anda masum bir şahıs gibi konu edildiği zaman ben buna çok üzülüyorum. Bunlar niye gündeme geliyor bunu anlamak gerçekten çok zor"

AB'nin ve AB'nin dışındaki ülkelerden birçok devletin terör örgütüne desteğinin olduğunu iddia eden Tandoğan, şunları söyledi: "Hatta yurt içindeki bazı kesimlerinde parmağı var. Çünkü terör kanlı bir örgüttür, mutlaka çeşitli yerlerden besleniyor. Terör, tek başına kaldığı zaman çökertilebilir. Bugün terörü yurt dışından bir sürü ülke destekliyor. Bu, bizim dost bildiğimiz ülkelerde içerisindedir. Siyasi politik amaçları doğrultusunda terörü destekliyorlar. Türkiye'nin gücünün yükselmesini istemeyen ülkeler diyebiliriz bunlara."

ORTADOĞU SORUNU PETROL SORUNUDUR

Ortadoğu konusunda da açıklamalarda bulunan Tandoğan, Ortadoğu'nun çok eskiden beri çeşitli sorunlara gebe bir bölge olduğunu dile getirerek

"Ortadoğu'da temel sorun petrolün olmasından dolayıdır. Petrole ihtiyaç duyan herkesin Ortadoğu'yla her zaman ilgileri vardır. Dolayısıyla petrol olduğu müddetçe Ortadoğu sorunları bitmeyecektir. Önemli olan bizim ülkemizin zararlı çıkmamasıdır. Çünkü ülkemiz Ortadoğu'da önemli bir bölgede konuşlanmıştır" dedi. Ülkemizin herhangi bir ülkenin toprağında, yer altı, yer üstü zenginliklerinde gözü olmadığını anlatan Tandoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizi, Ortadoğu'da sıcak çakışmalara çekmek isteyenler için bu konuda hassas durumdayız. Türk milleti Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' prensibini göz önünde bulundurarak hareket eden, ona göre siyaset güden bir ülkedir. Biz savaşın iyi bir şey olmadığını, gereksiz savaşın bir cinayet olduğunu biliyoruz. Mecbur kalmadıkça bu savaşın içerisine girmekten çekinmeyiz. Önemli olan Ortadoğu devletlerinin, Ortadoğu halklarının bu pozisyonun içerisinde olmamasıdır. Bilhassa bunu Batı devletlerinin kaşımaması gerekiyor. Eğer böyle bir söz konusu olursa Türkiye, haliyle gereğini yapacaktır. Biz, her ne kadar yaşımız belli bir seviyeye gelse de bizden sonra gelenler bu topraklar için tekrar canımızı feda etmeye hazırız." - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement