Tanzim Satışlar Başladı! Tanzim Satış Nedir? Tanzim Satış Noktaları Nerelerdir? - Son Dakika
Güncel

Tanzim Satışlar Başladı! Tanzim Satış Nedir? Tanzim Satış Noktaları Nerelerdir?

Tanzim Satışlar Başladı! Tanzim Satış Nedir? Tanzim Satış Noktaları Nerelerdir?

Gıda fiyatlarının artması üzerine hükümet yeni bir kararla tanzim satış noktaları kurdu. İstanbul ve Ankara'da başlayan tanzim satış hakkındakileri vatandaşlar merak etti. Peki, tanzim satış nedir, tanzim satış noktaları nerelerdir, bu noktalarda neler satılıyor?

12.02.2019 10:48

Gıda fiyatlarının enflasyon etkisiyle zirveye tırmandırması ile birlikte İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerince tanzim satış noktalarından sebze ve meyve satışı başladı. Uzun kuyruklara sebep olan tanzim satışı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte, tanzim satışı hakkındaki her şey...

TANZİM SATIŞ NEDİR?

Belli sebze ve meyvelerin belli noktalarda belirlenen fiyatlarla satış yapılması olan tanzim satış, 1970'li yıllarda dönemin İzmir belediye başkanı İhsan Alyanak'ın gelir seviyesi düşük olan kişilerin eti, kömürü, sebze ve meyveyi piyasaya göre daha ucuza almalarını sağlamak için bir yöntemdir. Tanzim satış noktaları zamanla Tansaş ismindeki markete dönüşüyor ve 1980'lerde Tansaş bir zincir market oluyor. 1990'lı yıllarda başarılı bir market haline dönüşen Tansaş, önce Doğuş grubunun bünyesine katıldı, 2005 yılında ise Migros'a satıldı. Bu satışın ardından Tansaş markası zamanla ortadan kalktı.

Tanzim Satışlar Başladı! Tanzim Satış Nedir? Tanzim Satış Noktaları Nerelerdir?

TANZİM SATIŞ NERELERE KURULDU?

Sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul'da 50, Ankara'da ise 15 noktada tanzim satış noktası kuruldu. Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca'da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçe harici yerlerde satış olacak. Tanzim satış çadırları Ankara'da hafta içi her gün 10.00-22.00 saatlerinde çalışacak. İstanbul'da tanzim satışları her gün saat 10.00 ile 19.00 arasında yapılacak. Kredi kartı geçerli olacak. Ankara'da tanzim satışların 2.5 ay sürmesi ve satış noktalarının 30'a çıkarılması planlanıyor.

Tanzim Satışlar Başladı! Tanzim Satış Nedir? Tanzim Satış Noktaları Nerelerdir?

TANZİM SATIŞTA HANGİ ÜRÜNLER SATILACAK?

Tanzim satış noktalarında ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber satışı gerçekleşecek. işi başına en fazla 3 kilo sebze ya da meyve satın alınabilecek.

Son Dakika Güncel Tanzim Satışlar Başladı! Tanzim Satış Nedir? Tanzim Satış Noktaları Nerelerdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement