Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, yılda ortalama 7 milyon işlem yapan, 20 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olduklarını bildirdi.
Güney, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25'inin tapu ve kadastro hizmetlerinden faydalandığını belirtti.
Ülkenin ilk tapu teşkilatının 21 Mayıs 1847'de Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulduğunu anımsatan Güney, 166 yıllık geçmişe sahip Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin en önemli ve güvenilir kurumları arasında yerini aldığını vurguladı.
Güney, merkez ve taşrada 18 bine yakın personel, 22 tapu ve kadastro bölge müdürlüğü, 957 tapu müdürlüğü, 81 kadastro müdürlüğüyle yılda ortalama 7 milyon işlem yapan, 20 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olduklarını kaydetti.
Kısa, orta ve uzun vadede ülkenin büyümesine katkı sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Güney, şu ifadeleri kullandı:
"Özellikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi çok büyük işlem hacmine sahip bir kurumun, kamu yönetimindeki çağdaş gelişmelere paralel yeniden yapılanmasına duyulan ihtiyaç tartışmasızdır. Yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, hizmet süreçlerinin gözden geçirilmesi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, hizmetlerin vatandaşların ihtiyaç ve taleplerine uygun, verimli ve süratli sunulmasını sağlayacak çalışmalar ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Bu çalışmalarla tapu ve kadastro müdürlüklerinin mekansal ve fiziksel durumlarının iyileştirilmesi, online başvuruyla numaratörlü başvuru sisteminin uygulanması, SMS yoluyla vatandaşların bilgilendirilmesi, e-devlet kapısı üzerinden taşınmaz ve harç sorgulama hizmetlerinin sunulması gibi çalışmalar tüm birimlerimizde uygulanır hale getirilmektedir."
-Online randevu sistemi-
Güney, online başvuru ve numaratörlü randevu sistemiyle vatandaşların işlemlerinin daha kolay ve hızlı sonuçlandırıldığına dikkati çekti.
Vatandaşları bilgilendirme ve şikayetleri değerlendirme amacıyla faaliyete geçirilen "Alo Tapu Kadastro Hattı" (444 TAPU - 444 82 78) uygulamasına devam edildiğini belirten Güney, şunları kaydetti:
"Bilgi teknolojilerini en etkin kullanan ve sunan, sürekli kendini geliştiren, modern yönetim anlayışıyla idare edilen, hizmet verdiği vatandaşlarla çalışanların memnuniyetini ön planda tutan, uzlaştıran, dünya ülkeleriyle alanında bilgi birikimini ve teknolojisini paylaşan ve yönlendiren lider bir kurum olma yolunda hizmetlere devam etmeyi hedefliyoruz." - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Tapu 166 Yaşında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?