Taraf Muhabiri Baransu'nun 'Dinlenme' Davası - Son Dakika
Güncel

Taraf Muhabiri Baransu'nun 'Dinlenme' Davası

Taraf Muhabiri Baransu\'nun \'Dinlenme\' Davası

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu ve eşinin telefonlarını, düzenledikleri sahte belgelerle dinlendikleri iddiasıyla 6 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

25.04.2011 19:01

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu ve eşinin telefonlarını, düzenledikleri sahte belgelerle dinlendikleri iddiasıyla aralarında askerler ve bir PKK itirafçısının da bulunduğu 6 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Baransu'nun da katıldığı duruşma ertelendi.

Van'da İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Burhan Erol'un, 24 Ekim 2008 tarihinde terör örgütü üyeleri tarafından kullanıldığı iddiasıyla Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu ve eşi Esra Baransu'ya ait olan 3 telefonu dinlediği iddiası, 2009 Aralık ayında ortaya çıktı. Konunun basına yansımasının ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, eski İl Jandarma Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün, İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Burhan Erol, Jandarma Astsubay Muharrem Yaşar, uzman çavuşlar Murat Gürsoy, Osman Berk ile PKK itirafçısı Abdulkadir Karataş hakkında kamu davası açıldı.

GÜNDEME İLİŞKİN HABERLER YAPTIM DİNLENDİM

Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmaya Mehmet Baransu ve avukatı Ahmet Emre Bayrak katılırken, görev yeri değiştiği için başka illerde bulunan sanıklar ise katılmadı. Baransu verdiği ifadede, 2007 yılında Taraf Gazetesi'nde çalışmaya başladığını ve gündeme ilişkin birçok haber yaptığını söyledi. Baransu, bu nedenlerle haber kaynaklarının merak edildiğini belirterek, telefonlarını bunun için dinlenmiş olabileceğini söyledi. Dinlendiğini de resmi kaynaklardan öğrenmediğini belirten Baransu, gazeteci olması nedeniyle kendisine bilmediği bir adres ve kişiden konuyla ilgili bilgi ve belgelerin geldiğini belirtti.

Sanıkların dosyada yer alan 6 kişiden ibaret olmadığını öne süren Baransu, terör örgütü PKK'lı olmadıklarının yapılan konuşmalarda anlaşıldığını, ne kendisinin ne de eşinin Kürtçe bilmediğini anlattı. Baransu, "Şikayetçiyim ve sanıkların cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

'APTAL VE GERİ ZEKALI DEĞİLİM'

Mahkeme heyeti tarafından Baransu'ya yöneltilen "Bu süre içinde haber kaynaklarınız deşifre oldu mu?" sorusuna da Baransu, "Bu süre içinde haber kaynaklarımla hiç görüşmedim. Haber kaynaklarım deşifre olmadı. Ayrıca haber kaynaklarımla cep telefonumla görüşecek kadar aptal ve gerizekalı değilim" diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren duruşmada mahkeme heyeti, tüm aramalara rağmen bulunamayan sanık Abdulkadir Karataş'ın, kaçtığı şüphesiyle yakalama emri çıkarılmasına, bunun mümkün olmaması durumunda CMK'nın 94'üncü maddesi gereğince yol tutuklaması yapılarak en kısa sürede mahkemede hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı 23 mayıs 2011 tarihine ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taraf Muhabiri Baransu'nun 'Dinlenme' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement