Taraklı, 2013 Yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu Olarak Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Taraklı, 2013 Yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu Olarak Belirlendi

Taraklı, 2013 Yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu Olarak Belirlendi

Taraklı Belediye Başkanı Özkaraman: "Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan komisyon Taraklımızı 2013 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlemiştir"

09.07.2013 13:42

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan komisyonun Taraklı'yı 2013 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlediğini söyledi.

Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Avrupa Seçkin Destinasyonlar" projesinin bu yılki temasının erişilebilir turizm olduğunu ifade etti.

Projenin Türkiye'de uygulanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkili olduğunu belirten Özkaraman, "Türkiye Ulusal Destinasyonu seçim süreci tamamlanmıştır. İlan edilen kriterler çerçevesinde başvuran aday destinasyonlar değerlendirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan komisyon Taraklımızı 2013 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlemiştir" diye konuştu.

İlçede turizm faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getiren Özkaraman, amaçlarının Türkiye ve dünyaya Taraklı'yı tanıtmak ve ekonomik kalınmayı sağlamak olduğunu kaydetti.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi, Sakarya'nın Taraklı ilçesini 2011 yılında "Cittaslow" ilan etmişti. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taraklı, 2013 Yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu Olarak Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement