Tarihe Geçen Nakilden Sonra Bağışlar Arttı - Son Dakika
Güncel

Tarihe Geçen Nakilden Sonra Bağışlar Arttı

Tarihe Geçen Nakilden Sonra Bağışlar Arttı

Türkiye'de tıp tarihinde bir ilke imza atılmasını sağlayan Ahmet Kaya'nın organlarının bağışlanmasının ardından Uşak'ta gönüllü organ bağışı sayısında artış yaşandığı bildirildi.

07.03.2012 17:05

Türkiye'de tıp tarihinde bir ilke imza atılmasını sağlayan Ahmet Kaya'nın organlarının bağışlanmasının ardından Uşak'ta gönüllü organ bağışı sayısında artış yaşandığı bildirildi. Sağlık-Sen Uşak Şubesi'nin ardından Çevre Gönüllüleri Derneği Uşak Şubesi üyeleri de organ bağışında bulunup kampanya başlattı. Ahmet Kaya'nın ablası da kampanyaya destek verdi.

Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki fidan satış noktasında basın açıklaması düzenleyen Çevre Gönüllüleri Derneği Uşak Şubesi Başkanı Hasan Yüksel, üyelerin organ bağışı yapması konusunda çalışacaklarını belirtti.

"ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATTIK"

Hasan Yüksel, "Dernek olarak insanların daha iyi ve sağlıklı yaşaması, kaliteli bir hayat sürmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İnsanlara sağlıklı su, hava ve besinin ulaşması için gerekeni yapıyoruz. İnsanları daha da iyi yaşatabilmek adına organ bağış kampanyası başlattık. Organ bağışının hayat kurtardığını biliyoruz. İnsanların iyi de yaşasa muhakkak öleceğini ve öldükten sonra da toprak olacağını biliyoruz. İnsanın yaşatılabilir organları ile bir başkasına hayat vermesi insanı sağlıklı yaşatma anlamında önemlidir. Bu yıl Uşak, dünyaya bir ilki yaşattı. Ahmet Kaya'nın organ bağışı ile ilimiz organ bağışının önderi oldu" dedi.

"1,5 AYDA 180 BAĞIŞ ALDIK"

Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, "Ahmet Kaya'nın organlarının bağışlanmasının ardından Uşaklı vatandaşların duyarlılığının arttığını ve 1,5 ay gibi kısa sürede 180 organ bağışı yapıldığını ifade etti. Ahmet Kaya'nın organlarının bağışlamasının dünyaya örnek bir davranış olduğunu belirten Aydın, "İnsanlar çevresiyle, ağacıyla, çiçeğiyle ve böceğiyle bir bütündür. Çevre Gönüllüleri Derneği insana duyarlı olduklarını başlattıkları organ bağışı kampanyası ile gösterdi. Kişilerin bağış yapması demek organlarının alınacağı anlamına gelmiyor. Olası bir beyin ölümü gerçekleştiğinde kişi organ bağışı yapmış olsa bile birinci derece yakınlarından onay alınması gerekiyor. Eğer aile onay vermezse organlar alınamıyor. Organ bağışı yapmaktan lütfen korkmayın. Bu bizden sonra hayatta kalanlara vasiyettir" diye konuştu.

"KARDEŞİM BAŞKA BEDENLERDE YAŞIYOR"

Kardeşi Ahmet Kaya'nın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organlarını bağışlayan Fadime Çil, kardeşinin başka bedenlere can olduğunu ve halen yaşadığını dile getirdi. Abla Çil, "İnsanları yaşatmak çok güzel bir duygu. Kardeşimi kaybettim çok üzüldüm ama şuanda kardeşim halen yaşıyor. Kardeşimin yüzünün nakledildiği Uğur Acar'la da her zaman görüşüyorum. Kardeşimi kaybetmiş gibi değilim. Ölen kardeşim 4 can kurtardı. Bu bana büyük mutluluk veriyor. Organ bağışlarının devamının olmasını ve artarak devam etmesini istiyorum" dedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihe Geçen Nakilden Sonra Bağışlar Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement