Tarihi Değirmen Günden Güne Eriyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi Değirmen Günden Güne Eriyor

Tarihi Değirmen Günden Güne Eriyor

Has Parti heyeti, değirmen kültürünün elde kalan son örneklerinden olan bir değerin yok olmaya yüz tuttuğuna dikkat çekti.

04.04.2012 16:57

Tarihi Gürsu Değirmeni'ne giderek incelemelerde bulunan Has Parti heyeti, değirmen kültürünün elde kalan son örneklerinden olan bir değerin yok olmaya yüz tuttuğuna dikkat çekti.

Konuya ilişkin bilgi veren Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih değirmenin şu anki halinin içler acısı olduğunu söyleyerek, çökmesi veya yanmasından endişe duyduklarını kaydetti. Değirmenin etrafına basit bir tel örgüyle tedbir alındığını, fakat güvenlik tedbirin yetersiz olduğunu anlatan Mollasalih, değirmenin gelecek nesillere aktarılabilmesi için restore edilerek sosyal ve kültürel hizmete sunulması gerektiğini söyledi.

Sözlerini "Müze kent örneği olan Bursa'nın değerlerine sahip çıkmalıyız" diyerek sürdüren Mollasalih, Gürsu Belediyesi'ne çağrıda bulunarak tarihi mirasın korunmasının önemini anlattı.

Daha sonra Mollasalih, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün değirmenin seçim beyannamesinde restore ettireceğini vadettiğini hatırlatarak,"Yıllarca sofralık unumuzu öğüttüğümüz bu su değirmeni, sahipsizlik içerisinde günden güne eriyor. Necip milletimizin anlayışına göre, bu emektar değirmen hürmeti hak eder. Özcü değirmenin durumundan haberdar da, geri kazandırmak için neyi bekliyor?" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Değirmen Günden Güne Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement