Tarihi Eser Operasyonundan Fuhuş Tuzağı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Eser Operasyonundan Fuhuş Tuzağı Çıktı

Tarihi Eser Operasyonundan Fuhuş Tuzağı Çıktı

Aydın'da tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçen polis, 88 bin lira değerinde toplam üç senet imzalatılıp fuhuş tuzağına düşürülmek istenen B.U.'yu (Berna Uğurlu) (33) son anda kurtardı.

08.01.2012 15:58

Aydın'da tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçen polis, 88 bin lira değerinde toplam üç senet imzalatılıp fuhuş tuzağına düşürülmek istenen B.U.'yu (Berna Uğurlu) (33) son anda kurtardı. Olayla ilgili B.U.'nun erkek arkadaşı C.M.H. (Cihangir Mehmet Helvacı) ile K.K. (Kadir Karakaya) gözaltına alındı.Aydın Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlükleri'ne bağlı ekipler, tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipte şüphelilerin Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde buluşacağı belirlendi. Bunun üzerine dün (Cumartesi) saat 14.00 sıralarında önlem alan polis, İzmir'den Aydın'a gelen C.M.H. (Cihangir Mehmet Helvacı) (34) ile kız arkadaşı B.U. (Berna Uğurlu) (33) ve çifti karşılayan K.K.'yı (Kadir Karakaya) (43) otogarda yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerden K.K.'nın yapılan üst aramasında, bir ruhsatsız tabanca, B.U. tarafından imzalanan toplam 88 bin lira değerinde üç senet, C.M.H.'den de Ali Yumuşak adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi.

TUZAK, SORGUDA ORTAYA ÇIKTI

Polis tarafından sorgulanan K.K. senetleri, ev satmak için B.U.'dan aldığını söyledi. Ancak C.M.H., K.K.'ya kumar borcu olduğunu, kız arkadaşından kendisi adına senetleri imzamalasını istediğini ileri sürdü. B.U. da ifadesinde, erkek arkadaşı C.M.H.'nin kumar borcu olduğunu, başına bir şey gelmesinden korktuğu için de senetlere imza attığını söyledi. İfadelerdeki çelişki üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, C.M.H.'nin, K.K.'ya borcunun olmadığını ve B.U.'ya tuzak kurup borçlandırarak fuhuşa zorlamak için baskıyla senet imzalattıklarını tespit etti. Bir kez daha ifadesi alınan B.U., senetleri zorla imzaladığını dile getirip, iki şüpheliden şikayetçi oldu. B.U. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, dolandırıcılık, silah kaçakçılığı ve adam yaralama suçlarından daha önce de kaydı bulunan K.K. ile hırsızlık ve adam yaralama suçundan kaydı bulunduğu ortaya çıkan arkadaşı C.M.H., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Eser Operasyonundan Fuhuş Tuzağı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement