Tarsus'ta "Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi" - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta "Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi"

Tarsus Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tarsus Sağlık Müdürlüğü'nün hazırladığı "Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi" hayata geçirildi.

22.03.2016 15:35

Tarsus Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tarsus Sağlık Müdürlüğü'nün hazırladığı "Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi" hayata geçirildi.

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca beraberindeki heyetle proje kapsamında hizmet verilen yaşlı ve kimsesizleri evlerinde ziyaret etti.

Atmaca, ziyarette yaptığı konuşmada, projenin amacının kimsesiz, yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşların gündelik ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Atmaca, şöyle devam etti:

"Projeyle değişik mahallelerimizde oturan 100 yaşlı ve kimsesizle huzur evinde kalan 50 kişi olmak üzere şimdilik 150 kişiye ulaştık. Kendi işini yapamayan 150 yaşlı ve kimsesiz vatandaşımıza her gün sıcak yemek götürüyoruz. Bunun yanında kahvaltılarını da veriyoruz.. Yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bunun yanı sıra proje kapsamında hizmet veren personele de istihdam sağlamış oluyoruz. Projeyle evde kalanların kirli giysileri toplanıyor ve bunlar Sağlık Müdürlüğü'nde oluşturduğumuz çamaşırhane ve ütüleme ünitesinde yıkanıp, ütüleniyor. Ayrıca hamam ihtiyaçlarıyla erkek yaşlı ve kimsesizlerin berber sorununu da çözümlüyoruz."

Atmaca, projenin 1 yıllık olduğunu ve bunu sürekli hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta 'Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement