Tartan'dan Expo Tanıtımına Destek - Son Dakika
Güncel

Tartan'dan Expo Tanıtımına Destek

Tartan\'dan Expo Tanıtımına Destek

İzmir Konak 100.Yıl Olgunlaşma Enstitüsü'nde eğitim gören öğrencilerin, Leonardo da Vinci programı kapsamında hazırladıkları projede tasarladıkları kıyafetler Expo'nun simgesi nazar boncuğu simgesi ile tanıtıldı.

19.06.2012 13:20

İzmir Konak 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü'nde eğitim gören öğrencilerin, Leonardo da Vinci programı kapsamında hazırladıkları projede tasarladıkları kıyafetler Expo'nun simgesi nazar boncuğu simgesi ile tanıtıldı.

Konak Belediyesi ev sahipliğiyle Fuar Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen defileyi, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, İzmir Konak 100.Yıl Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Çakır Topkaya, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda konuk izledi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, defile öncesi gerçekleştirdiği konuşmada EXPO'ya çok iyi hazırlanılması gerektiğini vurguladı. EXPO ile İzmir'de ekonomi, ticaret, turizm ve daha birçok alanda gelişme yaşanacağını belirten Tartan, şöyle konuştu: "EXPO süreci, Türkiye ve İzmir için farklı çalışmaları öne çıkaracak bir süreç. Elbette herkes bu sürece bir şekilde katkı sağlayacak. Ancak bizim her şeyimizle bu sürecin önünde yürümemiz gerekiyor. Özellikle oy kullanacak delegelere İzmir'i tanıtmak çok önemli. Biz hazırladığımız İzmir'in Gizli Kalmış Kültür Cevherleri kitabımızı hepsine ulaştırdık ve onların başucu kitabı olmasını sapladık. İnanıyorum ki sesiz ve derinden yapılan bu girişim güçlü bir etki bırakacak."

100.Yıl Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Çakır ise projeleriyle Avrupa'da staj hakkı elde eden öğrencilerini kutlayarak

"Öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Tasarım çalışmalarını böyle güzel bir defileyle tanıtmalarını sağlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

İzmir üzümü, saat kulesi, nazar boncuğu, ünlü asansör ve İzmir'e dair sembollerin kumaşlara işlendiği defilede mankenler sadece kostümleri değil İzmir'i de tanıttı. 25 tasarımcının bazılarında Expo'nun imzasını taşıyan kıyafetler alkış aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tartan'dan Expo Tanıtımına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement