Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu

Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Beldesinde bulunan halk arasında 'Tavşan Adası' olarak bilinen Asar Adası'na 5 yabani tavşan sinema sanatçısı Salih Güney'in de aralarında bulunduğu grup tarafından 'Tavşanlar Tarih ile Yaşayacak Projesi'...

21.07.2013 00:17

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Beldesinde bulunan halk arasında 'Tavşan Adası' olarak bilinen Asar Adası'na 5 yabani tavşan sinema sanatçısı Salih Güney'in de aralarında bulunduğu grup tarafından 'Tavşanlar Tarih ile Yaşayacak Projesi' kapsamında adaya bırakıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 4 yıl önce başlatılan Antik Myndos Kenti Kazı ve Kurtarma çalışmaları kapsamında Tavşan Adası'ndan taşınan tavşanlar 'Tavşanlar Tarih ile Yaşayacak Projesi' kapsamında bugün adaya tekrar getirildi. İlçeye bağlı Gümüşlük Beldesi'nde karadan yürünerek geçilebilen 300 metre uzaklıktaki dünyaca ünlü Tavşan Adası'na gelen aralarında ünlü sanatçı Salih Güney'in de bulunduğu grup hayvanları adaya bıraktı.

TAVŞANLAR İÇİN PROJE GELİŞTİRİLDİ

Gümüşlük beldesine yerleşen, Myndos Kentini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Derneği'ni kuran Salih Güney ile Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan, kazı başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin adaya geldi. Prof. Dr. Şahin'in kazı çalışmaları ile ilgili bilgi vermesinin ardından açıklama yapan Güney ve beraberindekiler, tavşanları yaşayacakları tel kafese yerleştirdi. Gümüşlük Belediye Başkanı Tire "Adını tavşanlardan alan, 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip adamızdan 4-5 yıl önce kazı çalışmaları nedeni ile ayrılmak zorunda kalan ve Çavuş Adası'na götürülen tavşanlarımız artık yavaş yavaş adaya dönmeye başladı. Tavşanlar burada tarih ve kültür ile iç içe yaşayacak" dedi.

Kazı Başkanı Şahin "Adaya getirilen tavşanlar birkaç yıl içerisinde hayata geçireceğimiz doğal yaşam ile iç içe tarih ve kültürün birlikte olduğu Arkeopark projesinin bir parçasını oluşturuyordu. Bir süre sonra ziyarete açacağımız adada turistler doğa ve kültür ile bir arada yaşamanın tadını çıkartacak" dedi.

ADAYI TAVŞANLARLA DOLDURACAĞIZ

Tavşanların adaya tekrar döndüğünğü belirten Salih Güney, "Artık bende burada yaşıyorum. 4 beş yıl önce tarihi kazılar nedeniyle adayı terk etmek zorunda kalan sevimli dostları bugün yeniden adını verdikleri ada ile buluşturduk. Bundan sorma burada tarih ve doğa ile birlikte yaşayacak adayı ziyaret eden turistler tavşanları ziyaret edip binlerce yıllık tarihi mekanı gezebilecek" dedi.

Tavşanların adaya bırakılmasını ziyarete yasak bölgenin dışında tel örgülerin arkasında kalan turistler ise ilgi ile izledi. Tavşanların kafeste üreyip bir süre adapte olduktan sonra doğal yaşama bırakılacağı kaydedildi. Adayı ziyaret eden ekip, teknelerle adadan ayrıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement