Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu

Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesindeki Tavşan Adası, ünlü Yeşilçam oyuncusu Salih Güney'in başlattığı proje ile yeniden tavşanlarına kavuştu.

21.07.2013 10:53

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesindeki Tavşan Adası, ünlü Yeşilçam oyuncusu Salih Güney'in başlattığı proje ile yeniden tavşanlarına kavuştu.

Gümüşlük beldesinde bulunan halk arasında Tavşan Adası olarak bilinen Asar Adasına dört yıl aradan sonra beş tavşan adaya bırakıldı. Adada bulunan antik kent kalıntılarından sonra kazı çalışmaları başlamasıyla birlikte tavşanlar başka adaya götürüldü. Dört yıl önce adadan götürülen tavşanlar uzun bir aradan sonra adaya getirilmeye başlandı. Tavşanları adaya getirmek için çalışma başlatan sinema oyuncusu Salih Güney, 'Tavşanlar Tarih ile Yaşayacak Projesi' kapsamında Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Gümüşlü Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan ve kazı başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile birlikte adaya giderek 5 yaban tavşanı Antik Myndos Kentine bıraktı.

Salih Güney, dört yıl önce bu adada tavşanların yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Tavşan adasında başlayan arkeolojik kazıların ardından tavşanlar adadan götürüldü. Tavşan adasının adı kaldı ama tavşanları yoktu. Bizde böyle bir çalışma başlattık kazı müdürümüzden izin aldık bir sakıncası olup olmadığını sorduk ve daha sonra bugün tavşanları adaya bırakmaya sıra geldi. Bu ada tavşanları ile yaşayacak." Daha sonra tavşanları yapılan tel kafese koyan Salih Güney "yaşatıyoruz tavşan adası yaşamaya devam ediyor" diye konuştu.

Kazı başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise arkeolojipark olarak açılmasının ilk evresini gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "önümüzdeki birkaç yıl içerisinde adayı tamamen turizme açmayı düşünüyoruz. Bu park Türkiye'de alışılagelmiş Arkeoloji Park olmayacak. Bu ada yeşilendirilecek doğasına uygun canlılar adaya salınacak"

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, adanın neden Tavşan Adası olduğunu şöyle anlattı: "Yıllar önce buraya gelen turistler kumbaralara para atarlardı. Bu kumbaradaki paralar ile tavşanları beslerdik. Bundan 7 yıl önce bu adada kazılar başladı. Burada bulunan tavşanlar çavuş adasına taşındı. Tekrar eski adı ile anılması için tavşan adasının oradaki tavşanlar tekrar bu adaya getirildi. Bu tavşanlar artık bu adada yaşamaya devam edecekler." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tavşan Adası Tavşanlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement