Tekirdağ'da Sağanak Yağış Etkili Oldu - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Sağanak Yağış Etkili Oldu

Tekirdağ\'da Sağanak Yağış Etkili Oldu

Ergene ve Çorlu Dereleri Taştı, Tekirdağ- Hayrabolu Yolu Kapandı

28.12.2010 15:05

Tekirdağ'da gece yarısından itibaren başlayan sağanak yağmur yağışı kent merkezi ve ilçelerini etkisi altına aldı. Ergene ve Çorlu derelerinin taşması sonucu buğday ekili alanlar sular altında kaldı. Hayrabolu'daki Çene Deresi'nin taşması sonucu ise Tekirdağ- Hayrabolu yolu ulaşıma kapandı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, Tekirdağ ve Kırklareli'nde etkili oldu. Gece yarısı başlayan yağmur yağışı nedeniyle Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki Çorlu Deresi taştı. Taşkın nedeniyle köprü araç trafiğine kapatıldı. Dere kenarında bulunan hayvan çiftlikleri ise sel tehlikesine karşı boşaltıldı. Dere yatağında bulunan evlerde oturanlar da sele karşı uyarıldı.

Karatepe mevkiinde, yaklaşık 20 ton hayvan yemi yüklü 22 DL 985 plakalı kamyon suların neden olduğu çökmeler nedeniyle yolda yan yattı. Kamyonda yüklü yem yol dışına savrulurken, kamyon sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. Çorlu ilçe merkezinde Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi ile altyapı çalışmaları devam eden Mustafa Kemal Caddesi, su birikintilerinin çökmelere neden olmasından dolayı geçici olarak trafiğe kapatıldı. Çorlu'da dün geceden bu yana metrekareye 40 kilo yağış düştüğü belirtildi. Hava sıcaklığının 2 dere ölçüldüğü ilçede yağışların gün boyu devam etmesi bekleniyor.

TEKİRDAĞ- HAYRABOLU YOLU KAPALI

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde son 24 saatte metrekareye düşen 20 kilo yağış nedeniyle Ergene Nehri taştı, 2 bin dönüm buğday ekili alan sular altında kaldı. Hayrabolu İlçesi'nde ise Çene Deresi taştı. Taşkın nedeniyle yolda oluşan su birikintisi Tekirdağ- Hayrabolu yolunu ulaşıma kapattı. Çene Köyü Muhtarı Tuncay İrik, köydeki menfezlerin tıkalı olması ve barajdaki suların bırakılmasından dolayı her yıl köy arazisinin sular altında kaldığını söyledi. Geçen yıl yağmur yağışı nedeniyle köyde 10 günde 3 kez su baskını yaşandığını belirten İrik, "Geçen seneden bu yana değişen bir şey yok, en az yağışlı havalarda bile bu durumla karşı karşıya kalıyoruz. Köy etrafındaki arazilerde su baskınında dolayı her sene 3 bin ile 4 bin dekar ekili alanlara zarar veriyor. Yoğun sulardan dolayı Çene Deresi taştı, yollar trafiğe kapatıldı" dedi.

LÜLEBURGAZ DERESİ'NİN DEBİSİ YÜKSELDİ

Sağanak yağmur yağışı Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde de etkili oldu. Dün geceden beri devam eden yağışlar nedeniyle Lüleburgaz Deresi'nin debisi yükseldi. Taşkın olasılığına karşı belediye ekipleri, kepçe ile derenin üzerindeki köprü ağızlarında biriken ağaç dallarını temizlemeye çalışıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ'da gün boyu kuvvetli sağanak, Kırklareli'nde ise karla karışık yağmur yağışının beklendiğini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Sağanak Yağış Etkili Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement