Telefonla Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika
Güncel

Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Denizli'de, yalnız yaşayan 77 yaşındaki kadın, telefonda kendini polis olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

25.09.2014 17:58

Denizli'de, 77 yaşındaki kadın, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldığı ve 70 bin lira parasının alındığı iddiasıyla polise başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, İncilipınar Mahallesi 1231/1 sokakta bulunan apartman dairesinde yalnız yaşayan Meryem Kaşlı, telefonla arayan bir kişinin, kendini polis olarak tanıtıp, "Emniyetten aradığını, Denizli'de bir kuyumcunun PKK'lılar tarafından soyulduğunu, olay yerinde de kendisine ait kimlik fotokopisini bulduklarını" söylemesi üzerine paniğe kapıldığı belirtti. Kaşlı, telefondaki kişinin kendisine, evde ne kadar para ve altın varsa poşete koyup balkondan atmasını istediğini bunun üzerine içinde altın, para ve döviz olan yaklaşık 70 bin lira değerindeki poşeti aşağı attığını söyledi.

Arayan kişinin sürekli emir vererek çok hızlı hareket etmesini istediğini kaydeden Kaşlı, durumu akrabalarına bildirince dolandırıldığını anladığını ifade etti.

"Dolandırıcılara karşı çevremdekileri uyarıyordum"

Bunun üzerine polise başvurduğunu belirten Kaşlı, şunları söyledi:

"Dolandırıcılar bana parayı balkondan atmamı ve paraları sayacaklarını söylediler. Bende hemen bir poşet bulup evdeki 50 bin lira değerindeki altınımı, 5 bin euro, 600 dolar ile 4 bin lirayı polis sandığım dolandırıcılara kendi elimle attım. Aşağıda bekleyen bir kişi de para dolu poşeti alıp hemen uzaklaştı. Ben, bu tür olaylara karşı çevremdekileri hep uyarırdım. Şimdi benim başıma geldi. Aklıma bile gelmezdi ama beni 'PKK'lılar kuyumcu soydu kimliğin elimizde' söylediklerinde, paniğe kapıldım, korktum. Dediklerini yaptım. Bütün birikimimi dolandırıcılara kaptırdım. Benim gibi başkaları yanmasın. Dolandırıcılara inanmasınlar. Şimdi sadece 1 lira param kaldı."

Yaşlı kadının şikayete üzerine polisin konu ile ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Telefonla Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement