TeliaSonera'dan Van'a Hem Eğitim Hem Teknoloji Desteği - Son Dakika
Güncel

TeliaSonera'dan Van'a Hem Eğitim Hem Teknoloji Desteği

TeliaSonera\'dan Van\'a Hem Eğitim Hem Teknoloji Desteği

TeliaSonera Van'ın en büyük ve en teknolojik okullarından birini yaptırdı.

12.10.2012 14:36

Avrupa'nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan, 1993 yılından bu yana Turkcell'in kurucu ortağı olarak Türkiye'de faaliyet gösteren TeliaSonera, 1500 gencin eğitim göreceği Van'ın en büyük okullarından birisi olan Kazım Karabekir Lisesi'ni Anadolu Lisesi olarak yeniden inşa etti. Çelik konstrüksiyon teknolojisinin ilk kez kullanıldığı okul, 24 derslikten oluşuyor. Okulda aynı zamanda 3D teknolojisinin ve eğitim materyallerinin içinde yer aldığı çok amaçlı konferans salonu da bulunuyor.

Avrupa'nın 5. büyük telekomünikasyon şirketi ve Turkcell'in kurucu ortağı TeliaSonera, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çocuklarımızın ve gençlerimizin okullaşma oranlarını artıracak, aynı zamanda dijital teknoloji ile yakınlaşmalarını sağlayacak projeler gerçekleştiriyor. 23 Ekim 2011 yılındaki Van depreminin ardından şehrin yeniden imarı ve çocuklarımızın depreme dayanıklı okullara kavuşabilmesi için başlatılan çalışmalara destek veren TeliaSonera, 1500 gencin öğrenim göreceği, 24 sınıflık bir Anadolu Lisesi yaptırdı.

Dünyada bilinen depreme en dayanıklı çelik konstrüksiyon sistemiyle inşa edilen, yeşil bina sertifika programları tarafından da desteklenen okul, yaklaşık 3 milyon TL na mal oldu. Okulda ayrıca, öğrencilerle birlikte ihtiyaç duyulduğunda velilerin de yararlanacağı, 3D televizyon ve eğitime destek amaçlı diğer interaktif dijital ekipmanların da yer aldığı çok amaçlı konferans salonu da bulunuyor.

Van'ın en büyük ve en teknolojik okullarından biri olan TeliaSonera Anadolu Lisesi'nin açılışını Van Valisi Münir Karaloğlu, TeliaSonera Kafkasya Bölgesi CEO'su ve Avrasya Başkan Yardımcısı Halim Ateş ve ile TeliaSonera Avrasya Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Erim Taylanlar gerçekleştirdi.

Törende konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van depremi sonrasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi ve "Deprem sonrası en büyük kaybı okullarda yaşadık. 1015 dersliğimiz ya yıkıldı ya hasar gördü. Deprem sonrası devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları yardım seferberliği ilan etti. Van'a ilk gelen kurumların başında gelen TeliaSonera, ihtiyacımızı görerek Anadolu Lisesi'ni yapmaya karar verdi. Son teknolojik sistemlerle donatılmış olan okulumuzu şehrimize kazandıran TeliaSonera'ya Van adına çok teşekkür ediyorum" dedi. Karaloğlu ayrıca yıkılan 1015 dersliğin yerine desteklerle birlikte 2524 yeni dersliğin inşa edildiğini söyledi.

TeliaSonera Kafkasya Bölgesi CEO'su ve Avrasya Başkan Yardımcısı Halim Ateş de Avrupa'nın ve Avrasya'nın telekomünikasyon alanındaki lider şirketlerinden biri olarak toplumun telekomünikasyon hizmetlerine en hızlı, en etkin şekilde ulaşması amacıyla önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti ve hızla dijitalleşen dünyamızda bireylerin bu ilerlemenin dışında kalmaması için sosyal fayda gözeten bir strateji izlediklerini, 1993 yılından bu yana hizmet sundukları Türkiye'de de benzer bir şekilde ilerlediklerini dile getirdi. Depremden sonra yaralarını sarmaya çalışan Van iline ve özellikle gençlere böyle bir destek sunmaktan büyük gurur duyduklarını ifade eden Ateş, , "1500 gencimizin eğitim hayatına dönmesini sağlayacak okulumuz, çok amaçlı konferans salonu ve sağladığı teknolojik imkanlarla öğrencilerimizin vizyonunu genişletecek, aynı zamanda konferans, seminer gibi organizasyonlara davet edilecek velilerin de sosyal hayatını zenginleştirecek. Türkiye'ye ve Van halkına sunduğumuz bu hizmet nedeniyle büyük ve haklı bir gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TeliaSonera'dan Van'a Hem Eğitim Hem Teknoloji Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement