Tem Üzerindeki 25 Yıllık 2 Köprü 5 Saniyede Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Tem Üzerindeki 25 Yıllık 2 Köprü 5 Saniyede Yıkıldı

Tem Üzerindeki 25 Yıllık 2 Köprü 5 Saniyede Yıkıldı

İstanbul-izmir yolculuğunu 3.5 saata indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi'nin Körfez geçişi Körfez Köprüsü'nün Gebze girişindeki düzanlemeler nedeniyle TEM üzerinde bulunan ve yaklaşık 25 yıllık 2 üstgeçit ve köprü, dinamitle 5 saniyede yıkıldı.

21.09.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul-izmir yolculuğunu 3.5 saata indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi'nin Körfez geçişi Körfez Köprüsü'nün Gebze girişindeki düzanlemeler nedeniyle TEM üzerinde bulunan ve yaklaşık 25 yıllık 2 üstgeçit ve köprü, dinamitle 5 saniyede yıkıldı. Böylece Türkiye'de bir köprünün yıkımı dinamitle gerçekleştirilmiş oldu.

Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş noktası olan ve ayakları da iyice belirginleşen Körfez Köprüsü'ne giriş yolları için hızırlıklar da sürüyor. Bu amaçta TEM'de yeni düzenlemelerle yeni köprü ve üstgeçitler yapılıyor. Yol üzerindeki eski ve yeni yapılacak projede yer almayan üst geçit ve köprüyer de yıktırılması kararlaştırıldı.

TEM'in Dilovası-Gebze arasındaki, Dilovası Rampası'nın üst kısmında yer alan iki eski üstgeçit ve köprünün yıkımı da dün gece yarısı gerçekleştirildi. Türkiye'de bir köprü yıkımı ilk kez dinamtle yapılırken, yıkım için saat 22.00'den itibaren TEM ulaşıma kapatıldı. Karayolları ekipleri geniş önlem aldı. Ulaşım D-100'e yönlendirilirken yıkımı gerçekleştiren Ege Nitro firmasının uzman ekipleri, iki köprüde açılan yaklaşık 600 deliğe her iki köprüye 130'ar kilo patlayıcı yerleştirdi. Zaman ayarlı kapsüller de yerleştirildikten sonra bu kez bölgeye yakın olması nedeniyle D-100 karayolu'ndan da geçişler de durduruldu.

TEM üzerinde 25 yıldan bu yana hizmet veren iki köprü ve üstgeçidin yıkımı sadece 5 saniye sürdü. Yıkım ardından büyük bir toz bulutu yükselirken şiddetmi patlama Gebze ve Dilovası'ndan da duyuldu. TEM, ekipler tarafından temizlendi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tem Üzerindeki 25 Yıllık 2 Köprü 5 Saniyede Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement