Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve seslerini duyurmak için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitme kararı aldı.

10.09.2014 15:40

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve seslerini duyurmak için oturma eylemi yapan aileler, Ankara'ya gitme kararı aldı.

Şeyh Sait Meydanı'nda terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen torunu M.E.Ö için eyleme destek veren Sabri Önalan, yaptığı açıklamada, yaptıkları görüşme sonrasında aldıkları karar doğrultusunda tekrar Ankara'ya gideceklerini söyledi.

"Bugün saat 18.00'de Ankara'ya gideceğiz. Sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız, çözüm süreci ile ilgili olan bakanlar ve HDP ile görüşmeyi düşünüyoruz. Grup halinde şu ana kadar gelen çocukların içinde bizim çocuklarımızın olmamasının nedenini öğrenmek istiyoruz" diyen Önalan, eylem yapan ailelerin çocuklarının bir an evvel bırakılmasını istedi.

Önalan, 4 ay gibi uzun bir süredir oturma eylemi yaptıklarını anlatarak, Ankara'da kalacakları süre ve kiminle görüşecekleri konusunda net bir programlarının olmadığını belirtti.

E.T'nin (14) annesi Süreyya Toklar ise TBMM önünde eylemlerine devam edeceklerini, cumhurbaşkanı ve başbakandan destek beklediklerini dile getirdi.

"Çocukların geri getirilmesi için HDP ile oturup anlaşmalarını istiyoruz. Allah rızası için bizim evlatlarımızı bize getirsinler. 15 Eylül'de okullar açılıyor. Benim oğlum 14 yaşında lise 2. sınıfa başlayacaktı" diyen Toklar, oğlunun tekrar okumasını istediğini kaydetti.

Toklar, "Murat Karayılan daha önce bir açıklama yapmıştı. 18 yaşın altındaki çocukların bırakılacağını söylemişti. Sözünün arkasında durmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Oturma eylemi yapan 18 aileden 22 kişinin bu akşam karayoluyla Ankara'ya gideceği öğrenildi. Daha önce de Ankara'ya giden aileler, cumhurbaşkanı, başbakan ve siyasi parti ile sivil toplum kuruluş temsilcileriyle görüşmüştü. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement