Erdoğan "Gereğini Yapın" Dedi, YÖK Aydınlarla İlgili Harekete Geçti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan "Gereğini Yapın" Dedi, YÖK Aydınlarla İlgili Harekete Geçti

Erdoğan, bir grup akademisyenin teröre destek veren bildiriye çok sert tepki gösterdi. YÖK, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır" dedi.

12.01.2016 14:22  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenin, bir bildiri yayınlayarak devleti ve hükümeti 'Kürt katliamı' yapmakla' suçladığı bildiriye sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu devletin ekmeğini yiyip de, bu devlete düşmanlık eden herkes hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Ne okulda, ne adiyede, ne maliyede hiçbir kurumda, kamu çalışanı olamaz. Böyle bir duruma müsaade edemeyiz. Bu milletimin de hissiyatıdır. Kamu kurumlarını hassas olmaya davet ediyorum." dedi.

Erdoğan'ın sözlerine YÖK'ten jet yanıt geldi.

"HUKUK ÇERÇEVESİNDE GEREĞİ YAPILACAK"

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından, dün bir grup akademisyenin teröre destek veren bildirisinin, akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağı vurgulanarak, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız" açıklaması yapıldı.

"TÜM AKADEMİ CAMİASI ZAN ALTINDA KALDI"

AA muhabirinin, YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Yükseköğretim Genel Kurulu bir grup akademisyenin dün yaptıkları bildiriyi görüşmek üzere acilen toplandı. Toplantının ardından şu açıklama yapıldı:

"Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır.

"TERÖRE DESTEK VEREN BU BİLDİRİ AKADEMİK ÖZGÜRLÜK İLE BAĞDAŞTIRILAMAZ"

Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız."

BİLDİRİYE İMZA ATAN AKADEMİSYENLER

İstanbul'da Taksim'deki bir otelde ve Ankara'da ise Mülkiyeliler Birliği'nde okunan bildiriye imza atan akademisyenlerden bazıları şunlar:

Koray Çalışkan,
Baskın Oran,
İzzettin Önder,
Mesut Yeğen,
Ahmet İnsel,
Şebnem Korur Fincancı,
Ali Akay,
İbrahim Kaboğlu,
Yasemin İnceoğlu,
Nevin Yıldız Tahincioğlu,
Abbas Vali,
Ali Cevat Taşıran,
Ali Gökmen,
Begüm Özkaynak,
Betül Tambay,
Biray Kolluoğlu,
Büşra Ersanlı,
Ceren Sözeri,
Çağlar Güven,
Erol Katırcıoğlu,
Esra Özyürek,
Ferdan Ergut,
Gençay Gürsoy,
İrfan Açıkgöz,
Jale Yazıcı,
Levent Köker,
Melda Tunçay,
Nilüfer Göle,
Kuban Altınel ve
Kudret Çobanoğlu.

Erdoğan "Gereğini Yapın" Dedi, YÖK Aydınlarla İlgili Harekete Geçti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan 'Gereğini Yapın' Dedi, YÖK Aydınlarla İlgili Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Mersinli Ahmet : Tiz kelleleri vurula, padişahım çok yaşa(!) 0 0 Yanıtla
  • takunyav: devlet temiz ise her yer temiz. Devlet milleti hep soyuyor 0 0 Yanıtla
  • Zorbey: O akademisyen müsvettelerini doğudaki operasyon bölgelerine gönderin bir hafta gezsinler neler olmuş görsünler 0 0 Yanıtla
  • Ayhan vurucu: bu terör bildirisine imza veren destekleyen devleti suçlayan bu öğretim görevlisi müsvetteleri devletin maaşını alip lüks içinde yaşayın sonra vatan hainligi yapın gidin başka ülkede yaptirirlarmı size defolun gidin bu ülkeden vatan hainleri sözde hoca bozuntuları Allah hepinizin belasını versin 0 0 Yanıtla
  • Dicle : Pislikleri temizleyin halk devleti temizliğe çağırıyor 0 0 Yanıtla
  • selo : asıl terör Akp ve onu destekleyendir 0 0 Yanıtla
  • Ati: bu ülkede artık kanunlar yok sultan gereği yapıla dedimi tamam 0 0 Yanıtla
  • necdet tosun.: Allah aşkına siz bunlara aydınmı diyorsunuz. Aydın olmak için akademisyen olmak gerekli ise bunlar diplomalı cahiller. Hepsini inceleyin bunlar hükümete devlete karşı olan zatı zungurlar. pes doğrusu aydın bunlarsa yaşasın cahiller 0 0 Yanıtla
  • One way: Bu zavallılar dan zaten başka bişey beklenmezdi görüşleri belli bu işler gazeteye ilan vermeyle oluyorsa sandığa gidelim bakın bu tiplerin yerlerde görünmeyecek şekilde pire gibi dolaşırlar doğrunun düşmanı zavallılar 0 0 Yanıtla
  • novasti : hepsinin maaşını ödemeyin pislikler 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement