Tgb'nin Samsun'dan Ankara'ya '1919 Genç' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Tgb'nin Samsun'dan Ankara'ya '1919 Genç' Yürüyüşü

Tgb\'nin Samsun\'dan Ankara\'ya \'1919 Genç\' Yürüyüşü

19 Mayıs için Samsun’dan Ankara’ya yürümeye başlayan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Soma’da yaşanan felaketin ardından madenciler için bugün Samsun’dan yürüyüş başlattı.

17.05.2014 19:48

19 Mayıs için Samsun'dan Ankara'ya yürümeye başlayan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Soma'da yaşanan felaketin ardından madenciler için bugün Samsun'dan yürüyüş başlattı. 3 gün sürecek yürüyüş 19 Mayıs'ta Ankara Kurtuluş Parkı'nda özelleştirmeye karşı tutulacak nöbetle son bulacak.

Türkiye'nin 70 ili ve 65 üniversitesinden 200'ün üzerinde üniversite topluluğu temsilcisinin katılımı ile toplam bin 919 genç Soma'da kaybedilen madenciler için fenerli baretleri ve kömürlü yüzleriyle Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş başlattılar. Yürüyüş öncesi İlkadım ilçesi Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan gençler ilk olarak burada "Yüreğimiz Soma'da, Vicdanlar Ayakta" adlı forum düzenlediler. Yapılan forumun ardından gençler sırasıyla İstiklal, Lise ve Gazi caddelerinin ardından Atatürk Anıtı'na kadar yürüdüler.

Atatürk Anıtı'nda basın açıklamasını okuyan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Türkiye'nin dört bir yanından bin 919 genç yüreklerinde, bilinçlerinde ve vicdanlarında geleceği taşıyarak Samsun'dan Ankara'ya yürüyor. 1968 yılında yine kendilerini 2. Kurtuluş Savaşçıları olarak ilan eden Deniz Gezmişler, o dönemin gençlik önderleri Samsun'dan Ankara'ya yürümüştü. Şimdi bizler Samsun-Ankara hattına yerleşiyoruz. Türkiye'nin önündeki bütün sorunları çözecek olan, vatan ve devrim hattına yerleşiyoruz. Burada yalnızca Türkiye için değil, bütün dünyada mazlumların kurtuluşu için sembolik bir ilk adım atıldı. Şimdi o adımın devamını Mustafa Kemal Atatürk'ün bu Cumhuriyeti emanet ettiği gençler atıyor. O adımları yavaşlatmaya kalktılar. Bizler TGB olarak Türkiye'nin dört bir yanında 65 üniversiteden 200'ün üzerinde üniversite topluluğu temsilcisinin katılımı ile bin 919 genç Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş kararı aldık. Bugün yürüyüşümüz Samsun'da başladı. Bu yürüyüşümüzü bir forum ile başlattık" dedi.

Konuşmaların ardından TGB Genel Başkanı Cengiz, Atatürk Anıtı'na siyah çelenk bıraktı.

Samsun'daki yürüyüşe İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, TGB'li gençler ve öğrenciler katıldı.

Samsun'daki yürüyüşün ardından TGB'li gençler bu akşam Havza ve Merzifon'da da yürüyüş düzenleyecekler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tgb'nin Samsun'dan Ankara'ya '1919 Genç' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dilek erdem: 919 değil 1919 genç 0 0 Yanıtla

Advertisement