TGH'nin Olaylı Genel Kurulu İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

TGH'nin Olaylı Genel Kurulu İptal Edildi

TGH\'nin Olaylı Genel Kurulu İptal Edildi

Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu salonunda düzenlenen tüzük genel kurulu, iptal edildi.

15.05.2012 10:36  Güncelleme: 10:58

Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) salonunda düzenlenen tüzük genel kurulu, 4.4 maddedeki delege sayısı konusunda anlaşmazlık yaşandı. Delegeler arası sert tartışmalarında yaşanmasıyla bazı delegeler salonu terk etti. Her iki grup arasındaki uzlaşma çabaları da boşa çıkınca divan heyeti tüzük genel kurulunun eylül-ekim aylarına ertelendiğini açıkladı.

HAMBURG ve Çevresi Türk Toplumu (TGH)?nun Tüzük Genel Kurulu'nda yine sert tartışmalar yaşandı. Tüzüğün 4.4 maddesi delege sayısı önerisi görüşülürken çıkan sert tartışmalar sonunda bazı delegeler salonu terk etti. İki grup arasında uzlaşma sağlanamayınca divan heyeti iki grubun görüşmelerle uzlaşması için tüzük genel kurulunun eylül-ekim aylarında yapılması salondaki 20 delegenin oyu sonucunda karara bağladı.

Altona semti Hospitalstrasse 111 adresindeki TGH salonunda yapılan tüzük genel kurulu belirlenen saatten yaklaşık 2 saat sonra başladı. TGH ikinci Başkanı Ali Kurtuldu ilk sözü alarak hakkında internet sayfalarında çıkan başkanlık iddialarını yanıtladı. Daha sonra da TGH'nun Billstedt semtindeki TGH derneği hakkındaki 120 bin euroluk ödeme konusunda yönetim kurulunun haberdar olmadığını belirtti. Daha sonra tüzük genel kurulunun açış konuşmasını TGH Başkanı Hüseyin Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında tüm zorluklara ve tartışmalara rağmen tüzük değişikliği konusunda salondan memnun ayrılmak istediklerini, Almanya'da ırkçılık, göçmenlik sorunları konusunda birlik ve beraberlik içinde çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

DELEGE SAYISI TARTIŞMA YARATTI

Tüzük genel kurulunda salonda bulunan 47 delegenin oyuyla divan Başkanlığına Nihat Ercan, üyeliğe Ahmet Büyükkaya ve Binnur Şirazi seçildi. Divan heyetinin önerisi ve delegelerin oylarıyla tüzüğün 3 maddesi açık oylamayla yapıldı. Tüzüğün 4.4 maddesinin b fıkrası delege sayısı konusuna gelindiğinde delege Ahmet Büyükkaya, oylamanın kapalı yapılması önerisini getirdi. Sendikacıların 10 olarak tesbit edilen delege sayısının 5'e indirilmesi konusunda hem fikir olduklarını ve açık oylamanın yeterli olacağını belirten bazı delegeler salonda sert tartışmalara neden oldular. Salondaki delegelerin sayısı 44'e düşerken, sendikacıların delege sayısının yarıya düşürülmesiyle ilgili kapalı oylama yapıldı ve 29 evet oya karşılık 15 hayır oyla önerilen tüzük maddesi önerisi için yeterli bulunmazken, maddenin eski haliyle devam etmesi divan heyeti tarafından açıklandı. Bundan sonraki maddelerin açık oylama veya kapalı oylama ile devam etmesi konusunda anlaşamayan iki grup halindeki delegelrden bazıları sert tartışmalar yaratırken, divan heyetine zaman zaman hakaret niteliğinde "Yanlış yapıyorsunuz, bizler buraya yıllarımızı verdik, siz bunu silemezsiniz" şeklinde konuşan delegelerden Serkan Biçer, Mesut Sipahi, Mete Duyar, ikinci Başkan Ali Kurtuldu, HADD Başkanı Coşkun Coştur ve bazı delegeler salonu terk ettiler.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI, İPTAL OLDU

Salonu terk eden delegeler oylamanın açık olması şartıyla ve diğer maddelerin görüşülmesi şartıyla uzlaşabileceklerini divan heyetine bildirirken, salonda bulunan 20 delege genel kurula devam edilmesi görüşünü belirttiler. Saatler sonunda iki grup arasında görüşmeler yapıldı ve divan heyeti salondaki çoğunluk delegelerin de kararıyla tüzük genel kurulunun iptal olduğunu, iki grup arasında görüşmelerin olması sonucunda eylül-ekim aylarında tekrar tüzük genel kurulunun yapılacağını açıkladı. TGH yöneticilerinin gelişmeler konusunda yöneticilere ve üyelere gerekli bilgileri aktarmadığı gelen iddialar arasında yer alırken, en kısa zamanda sorunların çözümleneceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TGH'nin Olaylı Genel Kurulu İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement