THY'de Görev Değişikliği - Son Dakika
Güncel

THY'de Görev Değişikliği

THY\'de Görev Değişikliği

Türk Hava Yolları'nda (THY) Genel Müdür Yatırım ve Teknoloji Yardımcılığı görevine Dr.

21.01.2012 12:55

Türk Hava Yolları'nda (THY) Genel Müdür Yatırım ve Teknoloji Yardımcılığı görevine Dr. Ahmet Bolat, Genel Müdür Ticari Yardımcılığı görevine de Abdullah Soner Akkurt getirildi.

THY'den yapılan yazılı açıklama ile yeni görev değişiklikleri duyuruldu. Açıklamada Genel Müdür Yatırım ve Teknoloji Yardımcılığı görevine Dr. Ahmet Bolat'ın, Genel Müdür Ticari Yardımcılığı görevine de Abdullah Soner Akkurt'un getirildiği belirtildi.

AHMET BOLAT KİMDİR?

2005 yılında THY'de Yatırım Yönetimi Başkanı olarak göreve başlayan Dr. Ahmet Bolat, Sun Express Hava Yolları'nda da 2011 yılı Haziran ayından bu yana yönetim kurulu üyesi. Bolat, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Dr. Ahmet Bolat, Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği programlarında Stanford Üniversitesi'nden master ve Michigan Üniversitesi'nden de doktora dereceleri aldı. Michigan Üniversitesi'nde bir dönem ders verdikten sonra Kral Suud

Üniversitesi'nde doçent ve profesör olarak öğretim üyeliği yaptı. Dr. Ahmet Bolat'ın hava yolları ve hava limanları operasyonları da dahil olmak üzere optimizasyon konularında uluslar arası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.

ABDULLAH SONER AKKURT KİMDİR?

2004 yılında Türk Hava Yolları'nda uzman olarak göreve başlayan Abdullah Soner Akkurt ise, THY'de sırasıyla Uzmanlık, Mühendislik, Pazarlama ve Satış Bölge Müdürlüğü, Başkan Yardımcılığı ve Kargo Başkanı olarak görev yaptı. Akkurt, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde lisans ve Amerika Birleşik Devletleri'nde malzeme mühendisliği dalında yüksek lisansını tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement