TİKA'dan Afganistan'daki Kız Lisesine Destek - Son Dakika
Güncel

TİKA'dan Afganistan'daki Kız Lisesine Destek

TİKA\'dan Afganistan\'daki Kız Lisesine Destek

Cevizcan ilinin Şehit Abdul Hakim Kahraman Kız Lisesi'ne yeni masa, sıra ve sandalyeler teslim edildi.

13.11.2013 14:48  Güncelleme: 14:46

Afganistan'da birçok alanda proje gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrindeki Şehit Abdul Hakim Kahraman Kız Lisesi'ne malzeme desteği yaptı.

Malzemelerin teslimi için hazırlanan törene Cevizcan Valisi Baymurat Koyunlu, Cevizcan İl İmar Ekibi (PRT) Başkanı Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-i Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Cevizcan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhay Yeşin ve çok sayıda öğrenciyle öğretmen katıldı. Öğrenciler, konukları okul kapısında çiçekler ve şarkılarla karşıladı.

Karadoğan, açılış törenindeki konuşmasında, Afganistan'da uzun yıllar devam eden savaşların eğitim sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini belirtti.  Afganistan'da eğitim için gerekli olan fiziki altyapının çok yetersiz olduğunu vurgulayan Karadoğan, TİKA'nın ülke genelinde 2005 yılından bugüne kadar birçok alanda proje ürettiğini, özellikle eğitim sektöründe 86 ilköğretim ve ortaöğretim okulu inşa ederek, okulların donanım ihtiyaçlarını da karşılamak suretiyle eğitim altyapılarının kurulmasına katkı sağladığını söyledi.

Karadoğan, "Bugün Şehit Abdul Hakim Kahraman Kız Lisesi'ne teslimini gerçekleştireceğimiz 320 adet öğrenci masa-sırası ve 16 adet öğretmen masa ve sandalyesinin okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Cevizcan Valisi Koyunlu da Türkiye'nin, Afganistan genelinde olduğu gibi Cevizcan'a da birçok alanda yardım ettiğini, söz konusu yardımların unutulmayacağını kaydetti.

Yardımlarından dolayı Türkiye devleti ve halkına teşekkür eden Koyunlu,  yardımların bundan sonra da devam etmesini istediklerini dile getirdi.

PRT Başkanı Erdeviren ise "Türkiye Cumhuriyeti sizler istediğiniz sürece sizlerle beraber ve yanyana olacaktır" dedi.

Son olarak söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Yeşin de Afganistan'da halen iç savaşın devam ettiğini, bu savaştan en çok etkilenen sektörün de eğitim olduğunun altını çizdi. Yeşin, "Her kim bizim çocuklarımıza yardım edip onları dost bilse, muhakkak ki onlar bizim ülkemizin de dostudur" dedi.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri masa ve sıraları yenilenen sınıfları gezdi. - Afganistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA'dan Afganistan'daki Kız Lisesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement