TİKA Kamerun'daki tavukçuluk kooperatifine üretim desteği sağladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

TİKA Kamerun'daki tavukçuluk kooperatifine üretim desteği sağladı

TİKA Kamerun\'daki tavukçuluk kooperatifine üretim desteği sağladı
25.12.2022 19:50  Güncelleme: 19:53

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kamerun'un Ngaoundere şehrinde yer alan tavukçuluk kooperatifine tavuk yemi üretimine yönelik makine ve malzemeler hibe etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kamerun'un Ngaoundere şehrinde yer alan tavukçuluk kooperatifine tavuk yemi üretimine yönelik makine ve malzemeler hibe etti.

TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden, yaptığı açıklamada, proje kapsamında yem kırma ve karma makinası ile tartı ve paketlemeye ilişkin malzemelerin üretici Jaynitaare Kooperatifine teslim edildiğini belirtti.

Teslim törenine Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı, TİKA ve kooperatif yetkilileri katıldı.

Hibe edilen makine ile bölgede yüksek fiyatla erişilebilen tavuk yemi fiyatlarının uygun fiyatlara çekilmesi, üretilen tavuk eti miktarının, kooperatif gelirlerinin ve üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA Kamerun'daki tavukçuluk kooperatifine üretim desteği sağladı - Son Dakika


Advertisement