Tika Karadağ'da Eğitim Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Tika Karadağ'da Eğitim Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Tika Karadağ\'da Eğitim Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Karadağ’ın Bar şehrindeki Ekonomi ve Meslek Lisesi bilgisayar sınıfı, tadilat ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilerek hizmete açıldı.

02.11.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadağ'ın Bar şehrindeki Ekonomi ve Meslek Lisesi bilgisayar sınıfı, tadilat ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilerek hizmete açıldı.

Karadağ'da eğitimin altyapısının iyileştirilmesi konusundaki çalışmalarına devam eden TİKA, Bar şehrinin en büyük lisesi olan Ekonomi ve Meslek Lisesi'ndeki bilgisayar sınıfının tadilat ve donanımını gerçekleştirerek hizmete açtı. Bar Ekonomi ve Meslek Lisesi bilgisayar sınıfının açılışı sebebiyle düzenlenen törene, Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Slobodan Filipoviç, Bar Belediye Başkan Yardımcısı Duşan Raiçeviç, bölge STK temsilcileri ve TİKA yetkilileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükelçi Galip, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve dostluk bağlarının geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, TİKA ve benzeri kurumlarımızın bu konuda çok önemli bir katkı sağladıklarını belirtti. Açılışını gerçekleştirdikleri proje ile Bar Ekonomi-Meslek Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilere daha iyi şartlarda eğitim imkanı sağlanacağını kaydeden Büyükelçi Galip, projenin gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise Karadağ'da eğitimin altyapısının geliştirilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılması konusundaki projeleri öncelediklerini belirterek, şehrin en büyük lisesi konumundaki Ekonomi-Meslek Lisesi'nde gerçekleştirdikleri bu proje ile liseye modern bir bilgisayar sınıfı kazandırdıklarını kaydetti. Özellikle modern ve teknolojik eğitim altyapısının geliştirilmesi konusunda son bir yıl içerisinde Karadağ genelinde 6 okulda benzer projeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yazıcı, 2007 yılından bu yana Karadağ'da gerçekleştirilen TİKA projeleri içerisinde eğitim projelerinin payının yüzde 40 olduğunu kaydetti. Karadağ'da TİKA tarafından bugüne kadar 225 proje gerçekleştirildiğini de söyleyen Yazıcı, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, ülkede eğitim projelerine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Törende söz alan Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Slobodan Filipoviç de, açılışı yapılan bilgisayar sınıfının Bar şehri ve Bar Ekonomi-Meslek Lisesi öğrencilerinin modern eğitim imkanlarının artırılmasında büyük bir rol oynayacağını ifade etti. TİKA ile çok iyi bir işbirliği yürüttüklerini belirten Filipoviç, yapılan ikili görüşmeler neticesinde aldıkları karar doğrultusunda 2016-2017 yılında başkent Podgoritsa ve Bar şehirlerindeki liselerde Türkçe dersinin seçmeli olarak verilmeye başlanacağı müjdesini verdi. Bu ve buna benzer projelerle Türkçe ve Türkiye'ye olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Filipoviç, Karadağ hükümeti ve tüm Karadağ vatandaşları adına sunduğu desteklerden dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

Projenin gerçekleştirildiği Bar Ekonomi-Meslek Lisesi'nde bin öğrenci öğrenim görüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika Karadağ'da Eğitim Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement