Tika, Kolerayla Savaşan Zambiya Halkına El Uzattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tika, Kolerayla Savaşan Zambiya Halkına El Uzattı

06.02.2018 14:43

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kolerayla mücadele eden Zambiya halkı için tıbbi malzeme yardımı yaptı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kolerayla mücadele eden Zambiya halkı için tıbbi malzeme yardımı yaptı.

TİKA, ülkede görülen kolera salgını sebebiyle zor günler geçiren ülkeye 66 bin dolarlık tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Yardım malzemelerinin teslim töreninde konuşan Türkiye'nin Lusaka Büyükelçisi Şebnem İncesu, Türkiye'nin Zambiya'ya her ihtiyaç duyduğunda el uzattığını dile getirdi.

İncesu, Zambiya hükümetinin kolera, AIDS ve ishal gibi ölümlere yol açan hastalıklarla mücadelesinde başarılı olması temennisinde bulundu.

Zambiya Sağlık Bakanı Chitalu Chilufya, cömert bağışı sebebiyle Türk hükümetine şükranlarını ifade ederek, "Bugün teslim alınan bağış Zambiya ve Türkiye arasındaki sıcak ilişkilerin varlığını ortaya koyuyor." dedi.

Chilufya, Zambiya'nın kolera gibi sudan kaynaklanan hastalıkların çözümünde TİKA'nın ortaya koyacağı uzun vadeli projelerde de her zaman iş birliğini sürdüreceklerini kaydetti.

Ülkede geçen yıl ekim ayında baş gösteren kolera salgınında şimdiye kadar 3 bin 800'den fazla kişi tedavi altına alınırken, 83 kişi de hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika, Kolerayla Savaşan Zambiya Halkına El Uzattı - Son Dakika


Advertisement