Tika, Kosovalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimi Düzenliyor - Son Dakika
Güncel

Tika, Kosovalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimi Düzenliyor

Tika, Kosovalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimi Düzenliyor

Tika, Kosovalı gençler için girişimcilik eğitimi düzenliyor Kosova'da Türkiye Mezunları Derneği, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile ortaklaşa 'Girişimcilik Eğitimi' kapsamında genç girişimcilere ve kendi işinin kurmak isteyen gençlere eğitim semineri düzenliyor.

15.04.2015 10:32

Tika, Kosovalı gençler için girişimcilik eğitimi düzenliyor

Kosova'da Türkiye Mezunları Derneği, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile ortaklaşa 'Girişimcilik Eğitimi' kapsamında genç girişimcilere ve kendi işinin kurmak isteyen gençlere eğitim semineri düzenliyor.

Türkiye'den mezun olan gençlerin Kosova genelinden katılıdığı eğitim semineri iki hafta arayla toplam dört gün sürecek. TİKA olarak Kosova'nın kalkınması için her türlü desteği sunduklarını ve bundan böyle de sunmaya devam edeceklerini vurgulayan TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, TÜMED'in gerçekleştirmiş olduğu başarılı faaliyetleri de desteklediklerini söyledi. TÜMED Başkanı Cengiz Çesko da, TİKA'ya teşekkür ederek Kosovalı gençlerin kalkınmasına büyük destek sunduklarını söyledi. Prizren'de düzenlenen 'Girişimcilik Eğitimi' semineri, Türkiye'den gelen konunun uzmanları tarafından düzenleniyor. Seminerde başarılı olan genç girişimcilere sertifika verilecek. Türkiye mezunu Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gençlerin katıldığı seminerde, girişimcilikle ilgili bilgiler veriliyor. 70'in üzerinden Türkiye mezunun başvurduğu seminere, 40'a yakın mezun katılma hakkı tanındı. 2007 yılında kurulan TÜMED bugüne kadar çok sayıda proje gerçekleştirerek, gençlerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tika, Kosovalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimi Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement