Tinubu, Ondo eyaleti Igbokoda'da düşen askeri uçakta 32 kişinin öldüğünü doğruladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tinubu, Ondo eyaleti Igbokoda'da düşen askeri uçakta 32 kişinin öldüğünü doğruladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Tinubu, Ondo eyaleti Igbokoda\'da düşen askeri uçakta 32 kişinin öldüğünü doğruladı

Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Ondo eyaletinde düşen askeri uçakta 32 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Bakan Keyamo, 25 yolcu ve 7 mürettebat taşıyan uçağın Igbokoda'daki deniz üssü yakınlarında düştüğünü; Hava Kuvvetleri ise aracın ATR-42 tipi turboprop olduğunu açıkladı.

ABUJA, 6 Ekim (Xinhua) -- Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, ülkenin güneybatısındaki Ondo eyaletinde düşen askeri uçaktaki 32 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Nijerya Havacılık ve Uzay Geliştirme Bakanı Festus Keyamo yaptığı açıklamada, 25 yolcu ve 7 mürettebatı taşıyan askeri uçağın, Ondo eyaletinde nehir kıyısında bulunan yerleşim yeri Igbokoda'daki deniz üssü yakınlarında düştüğünü açıkladı.

Tinubu pazartesi günkü açıklamasında, kazanın Silahlı Kuvvetler ve tüm ulus için acı verici olduğunu belirterek, hava kuvvetleri personelinin fedakarlığının "asla unutulmayacağını" söyledi.

Nijerya Hava Kuvvetleri ise daha önce yaptığı açıklamada, düşen hava aracının sanılanın aksine helikopter değil, çift motorlu bir turboprop uçak olduğunu bildirmişti. Açıklamaya göre ATR-42 tipi uçak, ülkenin güneyindeki Benin kentinden Lagos'a rutin bir görev uçuşu gerçekleştiriyordu.

Kaynak: Xinhua

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.